banner564

Çok beğeniyorsa gidip Rum tarafında yaşasın

TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Kuzu’dan, Cumhurbaşkanı Akıncı’ya çok sert tepki:

Çok beğeniyorsa gidip Rum tarafında yaşasın
banner598
   AK Parti İstanbul Milletvekili ve TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Burhan Kuzu katıldığı bir televizyon programında yeni seçilen KKTC cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’ya çok sert eleştirilerde bulundu. 
   Kuzu, Akıncı Rumları çok beğeniyorsa gidip Rum tarafında yaşasın dedi. Burhan Kuzu özetle şunları kaydetti: ‘‘Rum tarafı senin (Akıncı) gelmeni istiyorsa burada bir yamukluk var. Bu mantık çok yürümez. Bu mantıktan giderek eğer bizi AB’ye alırlar diye düşünüyorsa onu rüyasında görür. Kuzeyi AB’ye asla asla almazlar evvela onu bilsin. AB’nin geleceği yok. 
   AB’nin demokrasisi hukukun üstünlüğü o konuda tamam kendi alacaklarımızı yerel olarak alırız. AB’nin ekonomik birlik olarak geleceği yok. Yeraltı kaynaklarını bitirmiş bir Avrupa nüfusu gittikçe tükeniyor. Savunması yok. ABD geliyor Ortadoğu’nun kafasına vuruyor ekmeğini alıp yiyor. Bunların savunması da yok Neyine güvenip de bizimle kötü olmaya kalkıyor onu anlayamıyorum.
İnsan haddini bilir. Biz gelip Akıncı’ya şunu yap bunu yapma diye talimat verecek halimiz yok Yunanistan, Rum’dan önce bize yakın olmalısın eğer ayakta kalabileceksen. Sana rağmen biz gelir seni kurtarırız. Cumhurbaşkanı Erdoğan Akıncı’ya az bile söylemiş.’

Akdoğan: Orası vatan toprağıdır
Kuzu’nun yanı sıra KKTC Cumhurbaşkanlığına seçilen Mustafa Akıncı'nın yeni görevinin kendisine hayırlı olması dileğinde bulunan Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan da Kuzey Kıbrıs'ın gelişmesi için bugüne kadar Türkiye'nin her türlü desteği verdiğini, vermeye de devam edeceklerini söyledi.
"Niye biliyor musunuz" diye soran Akdoğan, "Çünkü orası vatan toprağıdır. Anası veya yavrusu tartışması bir tarafa, vatan toprağı olarak görüyoruz biz orayı. Çünkü o toprakta, o vatan toprağında, bizim şehidimizin kanıyla orası yoğruldu. Bu yüzden rahatsız olanlar bu kelimelerden 'yavru' kısmından mı rahatsız oluyorlar bilmiyorum, 'vatan' dememizden mi rahatsız oluyorlar bilmiyorum ama orası bizim için vatan toprağıdır" ifadesini kullandı.

Akıncı’dan Kuzu’ya yanıt

   Öte yandan, Cumhurbaşkanı seçilen Mustafa Akıncı’nın Çalışma Ofisi’nden AK Parti Milletvekili ve TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu’nun söylemlerine yanıt geldi.
Yapılan açıklamada, Kıbrıs Türk halkının büyük çoğunlukla Akıncı’nın hem şahsına, hem vizyonuna onay verdiğine işaret edilerek, herkes, Kıbrıs Türk halkının iradesine saygı duymaya davet edildi.
    “KKTC Seçilmiş Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın Çalışma Ofisi” imzasıyla yapılan yazılı açıklamada, Kuzu’nun bir televizyon kanalında yayınlanan programda Cumhurbaşkanlığı’na seçilen Mustafa Akıncı’ya yönelik ağır hakaretlerde bulunduğunun esefle öğrenildiği kaydedildi. 
Açıklamada, Kuzu’nun söz konusu söyleşisinde “Neyine güvenip de bizimle kötü olmaya kalkıyor. Onu anlayamıyorum. Akıncı Rumları çok beğeniyorsa gidip Rum tarafında yaşasın” diyerek, çok çirkin ve seviyesiz bir üslupla Akıncı ve onun şahsında Kıbrıs Türk halkına hakaret ettiği vurgulandı. 
Açıklamada, bu hakaretin görünürdeki gerekçesinin, Cumhurbaşkanlığı’na seçilen Akıncı’nın, halkın talebi olan KKTC-TC ilişkilerinde karşılıklı saygıya dayalı kişilikli bir ilişkiyi ve Kıbrıs Türklerinin kendi kurumlarında gerçek söz sahibi olmalarının yolunun açılmasının gerekliliğini dile getirmesi olduğuna dikkat çekildi. 
   “Kendi kendine yeten ve kendi kendini yönetme becerisine sahip bir KKTC’nin gelecekte Federal Kıbrıs’ta ve AB kurumlarında çok daha sağlıklı bir konumda olacağı aşikârdır” ifadelerine yer verilen açıklamada, “Cumhurbaşkanımızın vizyonu da böylesi bir gelişmenin en kısa sürede sağlanarak, ekonomisi ve demokrasisi ile güçlü bir toplumsal ve kurumsal yapının oluşturulmasıdır” denildi. 

Güncelleme Tarihi: 29 Nisan 2015, 10:55
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473