banner564

Çok sayıda vukuat var

Çalıştığı işyerinden çek çalıp, 573 bin TL elde ettiği iddia edilen Arzu Beyaz’ın patronu polise yeni şikâyetlerde bulundu

Çok sayıda vukuat var
banner598

Lefkoşa’da çalıştığı işyerinden çek çalıp, sahteledikten sonra bir finans şirketinde bozdurduğu iddia edilen Arzu Beyaz hakkındaki soruşturma devam ediyor.  İlk etapta tutuklanan Arun Acumsal’ın ise suçsuz olduğu anlaşıldı. Acumsal serbest bırakılırken, zanlı Beyaz dün mahkemeye çıkarıldı. 
Duruşmada zanlının patronu olan Tekin Birinci’nin yeni şikâyetleri olduğu belirtildi.
Soruşturmayı yürüten polis, Convergence Import and Export LTD’de çalışan Arzu Beyaz’ın 2019 yılı Ocak ve Ağustos ayları içerisinde işyeri adına olan 7 boş çek yaprağını çaldığını söyledi.
Polis, zanlının 7 çek yaprağını sahteleyip tedavüle sürerek toplam 573 bin TL elde ettiğini belirtti.
Polis memuru, sahte çeklerin bir finans şirketinde bozdurulduğunu açıkladı.  
Polis, Convergence Import and Export LTD’in zanlı ile ilgili yeni şikâyetleri olduğunu belirtti. 
Polis, zanlının Tekin Birinci’ye şirketin 31 bin 683 TL olan vergi borcunu ödediğini söylediğini ancak bu parayı ilgili kuruma vermediğini ifade etti.

Birçok iddia var
Polis, zanlının patronu Tekin Birinci’ye 227 bin TL borç verdiği iddiasında bulunduğunu, bunun araştırıldığını açıkladı.
Polis, eğer söz konusu meblağı borç olarak vermişse 5 bin TL maaşı olan zanlının bu parayı nasıl temin ettiğinin de araştırılması gerektiğini belirtti. 
Polis, zanlının 2018 ile Ağustos 2019 tarihleri arasında banka hesabında düşük ve yüksek meblağlı hareketler tespit edildiğini mahkemeye aktardı. 
Yine zanlının hesabındaki 24 bin Sterlin’in de nasıl temin ettiğinin de araştırılması gerektiğini kaydeden polis, Beyaz’ın 4 gün daha poliste tutuklu kalmasını talep etti.
Mahkeme talep edilen süreyi onayladı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473