banner564

“Çöpe Değil Geri Dönüşüme”

LTB’nin başlattığı kampanyada 220 bini aşkın plastik ve alüminyum kutu toplandığı açıklandı

“Çöpe Değil Geri Dönüşüme”
banner598

 Lefkoşa Türk Belediyesi’nin (LTB) “Çöpe Değil Geri Dönüşüme” sloganıyla başlattığı ve 24 Ocak’tan beridir sürdürdüğü kampanyada 220 bini aşkın plastik ve alüminyum kutu toplandığı açıklandı.

LTB’nin açıklamasına göre, 20 tane plastik şişe veya 20 tane alüminyum içecek kutusu getirene bez çanta verilen kampanyada 2 aylık sürede 200 binden fazla plastik şişe ve 20 binden fazla alüminyum kutu toplandı.
Kampanyanın bez çanta verilen uygulaması 5 Nisan’da sona erecek. Plastik şişe ve alüminyum içecek kutularının LTB 50. Yıl Fidanlığı’nda toplanması işlemi bu tarihten sonra da devam edecek.

LTB 116 işyerini denetledi
Öte yandan Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB), başkent Lefkoşa’daki iş yerlerine yönelik rutin denetimlerinde geçen hafta 116 iş yerini denetledi. Denetlenen iş yerlerinden 4’üne ihbar, birine para cezası verilirken, 6 birim ürün imha edildi.
Belediye ekipleri, uzun ömürlü süt ürünleri üreten işletmelere yönelik de denetimler yaptı ve test edilen ürünlerin tümünün tüketime uygun olduğunun tespit edildiği açıklandı.
Denetlenen iş yerlerinin niteliklerine göre dağılımı şöyle açıklandı:
“13 restoran, 4 kafe, 3 bar, 1 gıda üretim yeri, 2 unlu mamul imalatı, 1 kahve imalatı, 2 fırın, 10 kuaför, güzellik salonu ve berber salonu, 1 yurt kafeteryası, 2 yurt, 1 benzin istasyonu, 6 eğitim merkezi, 1 dövme salonu, 30 market, 6 off-licence, 8 gıda deposu, 2 dernek ve kulüp lokali, 3 kuru temizleme, 3 bet ofis, 4 kahvehane, 8 pansiyon, 1 oto galeri, 2 hamam, 2 büfe.
LTB Halk ve Çevre Sağlığı Şubesi ekipleri 27 Şubat’ta 20 ayrı UHT (uzun ömürlü) süt ürününden aldıkları numunelerin analizlerini Veteriner Dairesi Laboratuvarı’nda yaptırdı.
Analizlerde ürünlerin tümümün tüketiminin uygun olduğu tespit edildi.

3 adet çöp aracı alındı
Bu arada Lefkoşa Türk Belediyesi(LTB) evsel atıkların toplanmasında kullanılmak üzere, üç adet çöp aracı aldı.
Verilen bilgiye göre, araçların alımı için LTB Başkanı Mehmet Harmancı, Benzincioğlu LTD Direktörü Ceyda Benzincioğlu ve Omurtak İşletmeleri LTD Direktörü Erkin Omurtak sözleşme imzaladı. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474