banner564

“Çözüm diyolog yoluyla olur”

Şener Elcil, denetmenlerle ilgili sıkıntıların Teknik Kurul’da görüşülmesi gerektiğini kaydetti

“Çözüm diyolog yoluyla olur”
banner598
Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı okullarda görevli denetmenlerin yasal sorunlar, kadro eksikleri ve özlük hakları konusunda başlattığı eylem, pazartesi günüden beri devam ediyor.
Denetmenlerin üyesi olduğu Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS), ilgili yasaya bağlı tüzüklerin hayata geçmesi için acilen Teknik Kurul’un toplanmasını; eksik kadroların doldurulması için münhal açılmasını ve denetmenlerin özlük hakları, çalışma koşulları ve yollukları konusunda yaşadıkları sorunların ivedilikle çözümlenmesini istedi.
KTÖS Genel Sekreteri Şener Elcil, bazı KTÖS yürütme kurulu üyeleri ve KTÖS üyesi bazı denetmenler dün Milli Eğitim Bakanlığı önüne gidip konuyla ilgili basın açıklaması yaptı.
Basın açıklaması öncesinde kısa bir konuşma yapan KTÖS Genel Sekreteri Şener Elcil, sorunların diyalog yoluyla çözülebileceğini dile getirerek, denetmenlerle ilgili sıkıntıların Teknik Kurul’da görüşülmesi gerektiğini kaydetti.
Türkiye’den getirilecek denetmenleri reddettiklerini belirten Elcil, konuyla ilgili bugün saat 12.30’da CTP-BG Genel Başkanı Mehmet Ali Talat ile CTP Genel Merkez’inde görüşeceklerini söyledi. 
KTÖS Genel Sekreteri Şener Elcil’in konuşmasının ardından hazırlanan basın açıklaması KTÖS Mali Sekreteri Mustafa Baybora tarafından okundu. 

Güncelleme Tarihi: 09 Ekim 2015, 09:53
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473