banner564

“Çözüm iradesine toslayacaklar”

Özyiğit, Kıbrıs sorununda hükümet yetkililerinin “bilinçli bir şekilde endişe yaratmaya ve kafa bulandırmaya” yönelik demeç verdiklerini öne sürdü

“Çözüm iradesine toslayacaklar”
banner598
Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Başkanı Cemal Özyiğit, Kıbrıs’ta “çözümsüzlük ve çarpık düzenin devamını arzulayan çevrelerin çözüm karşıtı söylem ve çabalarını artırdığını” savunarak, “bu çabaların toplumun çözüm iradesine toslayacağını” belirtti.
TDP Genel Başkanı Özyiğit yazılı açıklamasında, Cumhurbaşkanlığı’ndaki siyasi partiler görüşmesinde çekince belirtmediğini savunduğu hükümet yetkililerinin kamuoyuna “bilinçli bir şekilde endişe yaratmaya ve kafa bulandırmaya” yönelik demeç verdiklerini öne sürdü.
Özyiğit, bunun “samimiyetten uzak, iyi niyetli olmayan bir davranış” olduğunu ifade ederek, Lahey ve Kopenhag süreçleri ile referandum dönemlerinde benzer tutumları sergileyen bu kesimlerin, müzakerelerin en kritik döneminde de, daha ortada belge bile yokken, müzakere masasını “engelleyici, baltalayıcı” tavırlar içine girmesinin “manidar” olduğunu belirtti.
Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ve ekibinin masada adil, kalıcı ve Kıbrıs Türkü’nün hak ve çıkarlarını koruyacak bir anlaşma için samimi ve kararlı bir şekilde çalıştığını belirten Özyiğit, bu gerçekler ortadayken çözümü engellemeye çalışanların gailelerinin “toplumsal” değil, tamamen “zümresel” olduğunu, yaratılan “yağma, vurgun, talan ve ayrıcalıklı düzenin devamı” için çözüm istemediklerini iddia etti.

“Temsilci talebi tamamen gerginlik için”
Özyiğit, “UBP ve DP başta olmak üzere çözümsüzlük yanlısı kesimlerin desteklediği siyaset, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde onay bulmadı. Dolayısıyla yapılanlar bir anlamda toplumun ortaya koyduğu iradeye de saygısızlıktır” ifadelerini kullandı ve hükümet temsilcisinin müzakere heyetinde yer alması talebinin “tamamen gerginlik için planlandığını” iddia etti.
Cemal Özyiğit, yoğunlaştırılmış müzakerelerin 14 Eylül'de sona ereceğini ve bir anlamda Kıbrıs'ın geleceğe hangi rotada ilerleyeceğinin netleşeceğini ifade ederek, TDP olarak temkinli bir iyimserlik içinde olduklarını, beklenti ve arzularının; sürecin adil, kalıcı ve her iki tarafın da içselleştireceği bir çözümle taçlanacak şekilde sonlanması yönünde olduğunu belirtti.

Güncelleme Tarihi: 05 Eylül 2016, 10:13
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474