banner564

Hız sınırını aştı

Pirhan yakınlarında Coşkun Özkıyıkçı ile Tuba Kılıç’ın yaşamını yitirdiği trafik kazasında, karşı aracın sürücüsü kusurlu bulundu

Hız sınırını aştı
banner598

 Hüseyin ÇİÇEK
Lefkoşa-Gazimağusa anayolunda, Pirhan yakınlarında, 28 Mart 2019 tarihinde meydana gelen ve Coşkun Özkıyıkçı ile Tuba Kılıç’ın yaşamını yitirdiği ölümlü trafik kazası ile ilgili yeni gelişmeler yaşandı.  
Türkiye’den gelen uzmanların olay yerinde yaptığı inceleme sonucunda kazaya karışan KS 576 plakalı aracın sürücüsü Mehmet Yaba’nın, kaza esnasında 100 km hız sınırını aşarak, 120 km hızda seyrettiği belirlendi.
Ayrıca kaza esnasında görüş mesafesinin 200 metre olmasına rağmen, Yaba’nın, karşıdan gelen aracı farkedemediği de belirlendi. 
Kaza esnasında ters şeritte seyreden ve içerisinde yaşamını yitiren Coşkun Özkıyıkçı ile Tuba Kılıç’ın bulunduğu, MM 997 plakalı aracın ise 45 km kızla seyrettiği tespit edildi.
Kazada kusurlu bulunan Mehmet Yaba, dün Gazimağusa Kaza Mahkemesi’ne çıkarılarak, KKTC vatandaşı bir kefilin, 100 bin TL’lik şahsi kefalet senedi imza etmesi koşuluyla davaları görüşülünceye kadar serbest bırakıldı.

Bir kişi de ağır yaralanmıştı
Kaza 28 Mart 2019 tarihinde Pirhan yakınlarında meydana gelmişti.
Bölgede bulunan bir eğlence mekânından çıkan Coşkun Özkıyıkçı, Tuba Kılıç ve İpek Özyaşamış,  MM 997 plakalı araç ile ters şeride girmiş ve Mehmet Yaba yönetimindeki KS 576 plakalı araç ile yüz yüze çarpışmıştı.
Kaza sonucu Coşkun Özkıyıkçı ile Tuba Kılıç olay yerinde yaşamını yitirirken, araçta yolcu olarak bulunan İpek Özyaşamış, ağır yaralanarak Lefkoşa Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alınmıştı. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473