banner564

‘Hayatım tehlikede’

Sahte İngiliz pasaportu ile ülkeye giriş yaptığı gerekçesiyle tutuklanan Mehmet Şahin, kan davasından kaçtığını öne sürdü

‘Hayatım tehlikede’
banner598

 Suna ERDEN

Metehan Sınır Kapısı’ndan sahte pasaportla ülkeye giriş yapan Mehmet Şahin’in 8 yıl önce KKTC’den yasa dışı bir şekilde çıkış yaptığı ortaya çıktı.
Zanlının 2011 yılında Gazimağusa’da bir olaya karışıp, gemiye kaçak olarak binerek KKTC’den çıkış yaptığı tespit edildi.
Yıllar sonra ülkeye sahte pasaportla giriş yapan zanlının kan davasından kaçtığını öne sürdüğü açıklandı. Hakkındaki soruşturma tamamlanan zanlı dün teminat talebiyle mahkemeye çıkarıldı.
Duruşmada iddiaları aktaran polis, zanlının 10 Eylül 2019 tarihinde Metehan Sınır Kapısı’ndan ülkeye giriş yaparken, sahte İngiliz pasaportu kullandığını söyledi.
Polis, pasaportun kimlik bilgilerinin bulunduğu sayfanın sahtelenmiş olduğunu belirterek, soruşturma başlatıldığını ifade etti.

Gemiye kaçak olarak bindi…
Polis, yapılan soruşturma sonucunda zanlının 2011 yılında Gazimağusa’da bir olaya karışıp, gemiye kaçak olarak binerek KKTC’den çıkış yaptığını tespit ettiklerini söyledi.
Polis memuru, 10 Eylül 2019 tarihinde sahte pasaportla ülkeye giriş yapan zanlının ifadesinde Türkiye’de kan davasından kaçtığı için bu yola başvurduğunu söylediğini aktardı.
Polis, soruşturmanın tamamlandığını belirterek, zanlının tutuklu yargılanmasını talep etti. 
Mahkeme, zanlının 2 ayı aşmamak üzere cezaevinde kalmasına emir verdi.  

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473