banner564

Çözüm umudu yeşerdi

Ali Çıralı, Akıncı’nın seçim döneminde açıkladığı 4 maddelik vizyona, Sanayi Odası olarak destek verdiklerini ifade etti

Çözüm umudu yeşerdi
banner598
Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Ali Çıralı başkanlığındaki Kıbrıs Türk Sanayi Odası Yönetim Kurulu heyetini kabul etti. 
Cumhurbaşkanlığı’nda yer alan görüşmede konuşan Sanayi Odası Başkanı Ali Çıralı, Akıncı’yı seçimlerde gösterdiği başarıdan dolayı kutladı ve bundan sonraki görevinde başarılar diledi.
Çıralı, Akıncı’nın seçim döneminde açıkladığı 4 maddelik vizyona Sanayi Odası olarak destek verdiklerini ifade ederek, toplumda özellikle Kıbrıs sorununun çözümüne yönelik büyük bir umut yeşerdiğini, umutların günden güne yükseldiğini söyledi.
Kıbrıs’ta nihai ve kalıcı bir çözüme ulaşmanın herkesin faydasına olduğunu belirten Çıralı, Sanayi Odası olarak Kuzey Kıbrıs’ta sürdürülebilir, kendi ayakları üzerinde durabilir bir ekonomik yapıya ulaşabilmek için fikir ve önerilerini Akıncı’ya sunacaklarını kaydetti.

“Olumlu hava somuta dönmeli”
Akıncı ise kabulde yaptığı konuşmada, Cumhurbaşkanlığı’na seçilmesinin ardından Kıbrıs sorunu bağlamında uluslararası aktörler ve Güney Kıbrıs’ta yeni bir olumlu havanın doğduğunu belirterek, “Tabii şimdilik bunlar bir havadan ibarettir, bunların somuta dönmesidir önemli ve asıl olan... Bunları da yakında başlayacak müzakereler sürecinde göreceğiz” dedi.
Akıncı, bu konudaki tavrının; “Kıbrıs’ta iki tarafın da haklarını koruyabilecek, geleceğe daha iyi taşıyabilecek, mümkün çözüm olarak eşitlik, güvenlik içerisinde yaşayabilecekleri, azınlık hakları ile değil eşit statüde yaşayabilecekleri bir federal yapı” olduğunu söyledi.
Akıncı, Sanayi Odası’nın bu toplumun bağrından çıkmış ve üretim yapan bir sektör olduğuna işaret ederek, Oda’nın varlığı ve performansının bu yürüyüşte, hem içte hem de federal bir yapılanmada önemli olduğunu kaydetti.


Alasya’nın vefatı nedeniyle mesaj yayımladı
Öte yandan Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, tiyatro ve sinema sanatçısı Zeki Alasya’nın vefatı dolayısıyla mesaj yayımlayarak duyduğu üzüntüyü ifade etti; ailesine, Kıbrıs Türk toplumuna ve Türk ulusuna başsağlığı diledi.
Akıncı, Kıbrıslı bir ailenin çocuğu olan Alasya’nın, Kıbrıs Türk toplumunun yüreğinde ayrı bir yere sahip olduğunu vurguladı.

Güncelleme Tarihi: 10 Mayıs 2015, 09:38
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474