banner564

Çözüme giderken bir gol daha

Larnaka Havaalanı’na, Glafkos Klerides’in adı veriliyor

Çözüme giderken bir gol daha
banner598
    Rum Bakanlar Kurulu, Larnaka Uluslararası Havalimanı’nın isminin, “Glafkos Klerides Uluslararası Havalimanı” olarak değiştirilmesi kararı aldı.
   Alithia gazetesi, Rum Yönetimi eski Başkanlarından Glafkos Klerides’in vefatının ikinci yılı ve ülkeye yaptığı katkılardan dolayı, Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis başkanlığında toplanan Bakanlar Kurulu’nun, Rum Taşımacılık ve Ulaştırma-Bayındırlık Bakanlığı’nın, havalimanının terminal binasının isminin “Glafkos Klerides Larnaka Uluslararası Havalimanı” olarak değiştirilmesine dair önerisini kabul ettiğini yazdı.
   Gazete, yapılan resmi açıklamaya dayanarak, Bakanlar Kurulu değişiklik kararı alırken, “Klerides’in 1993–2003 yılları arasında Rum Yönetimi Başkanlığı yapmasının haricinde, uluslar arası öneme sahip siyasi bir kişilik olmasını ve Nazizm karşısındaki küresel mücadeleye büyük katkı yamasını” dikkate aldığını belirtti.
    Gazete, “Klerides’in Kıbrıs Hellenizminin mücadelelerine olan çok yönlü katkısının yanı sıra, Kıbrıs’ın AB’ye katılma başarısına yaptığı katkı da başta olmak üzere, Kıbrıs Cumhuriyeti’ne yaptığı katkıların da göz önüne alındığını” yazdı.

AKEL tepkili

   DİSİ’nin bu kararla ilgili memnuniyetini belirtip, Anastasiadis ile Bakanlar Kurulu’nu kutladığı belirtilirken, AKEL ile EDEK’in bu karara karşı çıktıkları ifade edildi.
     Gazeteye göre AKEL Basın Sözcüsü Yorgos Lukaidis, bu kararı abartı olarak nitelendirerek, abartıların da bir sınırı olması gerektiğini dile getirdi.
   EDEK ise yaptığı açıklamada, Bakanlar Kurulu’nun kararını zamansız ve yanlış olarak nitelendirerek, bu kararın hizmet ettiği çıkarları sordu.

Güncelleme Tarihi: 07 Kasım 2015, 12:21
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473