banner564

Şaşırtan karar

Trabzonspor’un UEFA Avrupa Ligindeki rakibi Rostov’a herhangi bir disiplin cezası verilmedi

Şaşırtan karar
banner598
Trabzonspor'un UEFA Avrupa Ligi play-off turunda sahasında 2-0 kazandığı ilk karşılaşmada cezalı oyuncu oynattığı gerekçesiyle UEFA Kontrol ve Disiplin Komitesi'ne sevk edilen rakibi Rostov'un, herhangi bir ceza almadığı bildirildi
Kulüp avukatlarından Anıl Gürsoy Artan yaptığı açıklamada, UEFA'dan kendilerine gelen yazıda dosyanın kapatılması yönünde bir karar çıktığını belirterek, "Tabi ki bu kısa karar. Biz kulüp olarak gerekçeli kararı da talep edeceğiz. Dosyanın neden açıldığı, neden kapandığını merak ediyoruz. Sonuçta burada bir zaman aşımı yok" dedi.
Beklemedikleri bir kararın çıktığını vurgulayan Artan, "Hükmen galibiyet bekliyorduk ancak olmadı. UEFA'dan gerekçeli karar geldiğinde dosyanın neden kapatıldığını öğreneceğiz" ifadelerini kullandı.
Rostov Kulübü, 2011-2012 sezonunda Standart Liege-Wisla Krakow karşılaşmasındaki fiili nedeniyle 3 maç ceza alan futbolcu Reginal Groeux'u geçen süre içerisinde cezanın infazı tamamlanmadan oynattığı gerekçesiyle disiplin talimatının "Hükmen Mağlubiyet" başlıklı 21. maddesi uyarınca UEFA Kontrol ve Disiplin Komitesi'ne sevk edilmişti. UEFA Kontrol ve Disiplin Komitesi'nin bugün yaptığı toplantıda Rostov Kulübü'nün ilk maçta hükmen mağlup ilan edilmeyeceğine karar vereceği açıklanmıştı.

Güncelleme Tarihi: 27 Ağustos 2014, 08:37
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473