banner564

CTP’de yeni dönem

Talat, CTP Genel Başkanlığı görevini Erhürman’a devretti

CTP’de yeni dönem
banner598

Raif UZKAN

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) kurultayına tek aday olarak giren Tufan Erhürman, oybirliğiyle seçilerek CTP Genel Başkanı ilan edildi.
Alkışlar ve sloganlar eşliğinde kürsüye gelen Erhürman'ın konuşmasının ardından oylamaya geçildi. 
CTP Genel Başkan adayı Tufan Erhürman kurultayda yaptığı konuşmada, kurultayda kalın bir çizgi çekeceklerini, bu kalın çizginin gerisinden alıp ileriye taşıyacakları şeylerin 1970’ten beri savunup, uğrunda ter ve kan akıttıkları, ağır bedeller ödedikleri sol değerler, sol ilkeler olduğunu söyledi.
Yoldaşlık ve dayanışma olgularına dikkati çeken Erhürman, “fabrika ayarlarını” söz konusu kalın çizginin gerisinden alıp çizginin ötesine taşıyacaklarını anlattı.
Çekilecek kalın çizginin gerisinde bırakılması gerekenlerin istenmeyen, arzu edilmeyen, sol değerlerle bağdaştırılmayan şeyler olduğunu kaydeden Erhürman, bazı kadroların benmerkezci davranabildiğini, dayanışmadan, sevgiden, saygıdan, birbirine sahip çıkma anlayışından uzaklaştığının görüldüğünü aktardı.
Günün, hakim kültürün CTP’ye bulaştırmaya çalıştığı bu hastalıklardan arınma günü olduğunu belirten Erhürman, günün yeni CTP’yi, bu hastalıklardan arındırarak, yine birlikte oluşturma günü olduğunu kaydetti.

Parti bölünmeye çalışılıyor…
Partinin, kamuoyunda, yapıp ettiklerinden, ürettiklerinden ziyade, parti içi uyuşmazlıklarla, uzlaşmazlıklarla, didişmelerle anılır olduğuna işaret eden Erhürman, “gençler-yaşlılar, bıyıklılar-bıyıksızlar, sosyalistler-liberaller” denilerek partinin bölünmeye ve yok etmeye çalışıldığını ifade etti.
Ülkede artık denenememiş olanı denemek gerektiğini ve bunun CTP’nin tek başına iktidarı olduğunu söyleyen Erhürman, yola 28 sayfalık bir manifestoyla çıkıyor olmanın boşuna olmadığını ve çok iddialı olduklarını kaydetti.

Talat, kurucuları rahmetle andı
Lefkoşa Atatürk Spor Salonu’nda yapılan Cumhuriyetçi Türk Partisi’nin 26. Olağan Kurultayı’nda
Divan Başkanı Fatma Ekenoğlu ve Genel Başkan Mehmet Talat da birer konuşma yaptı.
Talat konuşmasında, 46 yıl önce kurulan CTP’nin barış demokrasi ve özgürlük üzerine kurulduğunu; baskıcı dönemin egemen olduğu yıllarda kurularak, bayraktarlık elçilik ve yönetimin o zamanlar kimseyi konuşturmadığını anlattı.
Kurucu Ahmet Mithat Berberoğlu’nu, genel sekreter Naci Talat ve Özker Özgür’ü saygıyla andığını belirten Talat, CTP’yi bugüne getirenleri ve ölenleri rahmetle andığını kaydetti.
Gençlere barış ve çözüm dolu bir Ada sözü olduğunu hatırlatan Talat, gençlere seslenerek, partiyi onlara emanet edeceklerini, onların da partiye sahip çıkacaklarını kaydederek, sevgi ve desteği kaybetmemeleri, parti siyasetlerini iyi okuyup anlamalarını, siyasi gelişmeleri yakından takip etmeleri, özeleştiri yapmalarını istedi.

“Hedef için arı gibi çalışılmalı…”
Bundan sonra hedefin tek başına iktidar olmak olduğunu söyleyen Talat, bunun için “arı gibi çalışmak” ev ev dolaşmak, STÖ’leri çekmek CTP politikalarına dost olmalarını sağlamanın gerekli olduğunu, ülkede yapılan en büyük icraatlarda hep CTP imzasının bulunduğunu savundu.
Yine bir yol kazası olur ve barışla çözüm sağlanamazsa halkın yine CTP’ye ihtiyaç duyacağını da dile getiren Talat, “halkın ezilmemesi, baskı altına alınmaması için, olmayacak dualara amin dememesi için yine CTP’ye ihtiyaç olacağını” belirtti.

“CTP’den ayrılmadım…”
Yeni Başkan Tufan Erhürman’a başarı dileyen Talat, CTP’den ayrılmadığını sadece Genel Başkanlığı devrettiğini söyleyerek, hayırlı olmasını diledi ve partililere teşekkür etti. Konuşmasının ardından Talat’a Divan tarafından teşekkür edilerek çiçek takdim edildi.

26. DÖNEM PARTİ MECLİSİ:

Fazilet Özdenefe
Feriha Tel
Fatma Miralay
Çiçek Göçkün 
Suzan Kısaoğlu
Evren Bağlarbaşı
Fide Kürşat
Simge Okburan
Bilen Sayılı 
Ayça Çıralı 
Nazenin Taşçıoğlu Şahali
Seda Efendi
Ürün Solyalı
Güner Gülhan
Şerife Korucan
Ayşenur Talat
Hülya Akbil
Ülkü Taşseven
Muhittin Tolga Özsağlam
Fatma Şencağ
Doğuş Derya
Tülay Sönmez
Cemil Sarıçizmeli
Emel Kişi 
Aziz Kaya 
Mustafa Ergüven
Osman Bican
Aybike Yektaoğlu
Armağan Candan 
Bengü Gargınsu
Teberrüken Uluçay
Hüseyin Kırsaç
Abdülselam Tanışman 
Tara Yektaoğlu
Çelen Özkaynak 
Erkut Şahali
Hasan Barbaros 
Tülin Murat
Onur Olguner 
Ahmet Benli 
Çimen Varer
Osman Işısal 
Ali Karavezirler
Zühre Civa 
Hasan Ulaş Altınok
Nazife Göçer 
Neriman Tarkuç
Pembe Avşaroğlu
Hüseyin Manik
Birikim Özgür
Yüksel Çelebi 
Abdullah Ekinci 
Tijen Coşar
Mehmet Çağlar
Erdoğan Sorakın 
Mutlu Azgın 
Hasan Öztaş 
Münir Çağanağa 
Salih Bayraktar
Asım Akansoy
Derviş Aygın
Salahi Şahiner
Veçhi Cezaroğlu
Arif Osum 
Kadri Fellahoğlu
Özkan Yorgancıoğlu 
Hüseyin Erçal 
Hüseyin Öztörel 
Ahmet Gülle
Ertan İnce
Adil Onalt
İsmail Mıstıkoğlu
Biray Deliceırmak
Cemal Mert 
Velettin Taşkent


YÜKSEK DİSİPLİN KURULU 
Sibel Sorakın
Canan Öztoprak 
Ezer Özsoy 
İlker Işınsu
Halil Onbaşı

Güncelleme Tarihi: 14 Kasım 2016, 06:33
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474