banner564

CTP’nin gerekçeleri

Yorgancıoğlu, “Akıncı’ya destek olmamızın nedeni, Kıbrıs’ta çözüm, barış, sosyal adalet, demokrasi ve Avrupalı değerlerin savunulmasıdır” dedi

CTP’nin gerekçeleri
banner598
Cumhuriyetçi Türk Partisi Birleşik Güçler (CTP-BG) Genel Başkanı Özkan Yorgancıoğlu, 19 Nisan seçimlerinde CTP-BG’nin adayı Sibel Siber’e oy veren herkese teşekkür ederek, 2. turun yapılacağı 26 Nisan’da Mustafa Akıncı’ya oy vermeye davet etti.
Yorgancıoğlu, “Sayın Mustafa Akıncı’nın vurguladığı bir diğer nokta ise, seçimlere bağımsız aday olarak katıldığı gibi seçildikten sonra da hiçbir partinin sözcüsü olmayacağıdır. Dolayısıyla, bizim 26 Nisan Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Sayın Mustafa Akıncı’yı desteklememizin nedeni rozetlerimiz değil, ama ülkemize ve halkımıza olan sorumluluğumuzdur. Ona destek olmamızın nedeni, Kıbrıs’ta çözüm, barış, sosyal adalet, demokrasi ve Avrupalı değerlerin savunulmasıdır” dedi.

Akıncı’ya destek açıklamaları
Öte yandan Kıbrıs Sosyalist Partisi (KSP), Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS), Kıbrıs Türk Devlet Çalışanları Sendikası (Çağ-Sen), Devrimci İşçi Sendikaları Federasyonu (DEV-İŞ), Kıbrıs Türk Hekimler Sendikası (Tıp-İş, Kooperatif Görevlileri Sendikası (KOOP-SEN) ve Feminist Atölye (FEMA) birer açıklama yaparak Akıncı’ya destek belirtti.

Güncelleme Tarihi: 23 Nisan 2015, 09:39
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474