banner564

Daha çok sefer daha çok turist

Alitalia;Roma’dan Larnaka’ya, Cobalt ise Larnaka’dan Atina, Londra ve İrlanda’ya uçacak

Daha çok sefer daha çok turist
banner598
Raif DOĞRU
Ekonomik krizle mücadele ederken, önceliği turizm sektörüne veren Güney Kıbrıs, Larnaka ve Baf Havaalanları’ndan daha çok uçuş için yeni adımlar atıyor.
  İtalya’nın ulusal havayolu şirketi Alitalia’nın Roma-Larnaka uçuşları 8 Haziran'da başlıyor. İlk etapta haftada 2 sefer yapacak olan Alitalia’nın, zaman içerisinde bunu artıracağı bildirildi.
  Güney Kıbrıs’a yılda 263 milyon Euro’luk ihracat, 32 milyonluk da ithalat yapan İtalya’nın bu yıl adaya çok sayıda turist göndereceği belirtiliyor.

Cobalt’ın ikinci uçağı geldi

  Bu arada iflas eden Rum Ulusal Havayolu şirketi Cyprus Airways’in yerini almak isteyen Cobalt Air şirketinin Larnaka ile Atina, Selanik, Londra ve İrlanda uçuşlarının önümüzdeki günlerde başlayacağı açıklandı.
  Kıbrıslı Rumların yanı sıra Çinli yatırımcıların ortak olduğu Cobalt Air’in ikinci uçağının Larnaka Havaalanı’na gelmesi nedeniyle dün bir tören düzenlendi. 
 Rum Başpiskoposu Hrisostomos’un yanı sıra Rum Ulaştırma Bakanı Marios Dimitriades’in de katıldığı tören sırasında, Cobalt Air’in ülke ekonomisine yapacağı katkılardan söz edildi.
  Sadece 2 uçakla seferlere başlayacak olan şirketin 100 kişilik istihdam yaptığı ve maaş ödemelerinin başladığı belirtilirken, sadece Yunanistan’a haftada 14 sefer yapılacağı kaydedildi.
  Larnaka ve Baf Havaalanları’nın işletmecisi Hermes şirketinin Yönetim Kurulu Başkanı Eleni Kaloyirou, dünkü törende yaptığı konuşmada, ülkeye daha çok turist getirebilmek için daha çok uçak seferinin olmasının önemine dikkat çekti. Kaloyirou “Cobalt Havayolu şirketinin Kıbrıs merkezli olması bizler için ayrıca bir gururdur” dedi.
alitalia

Güncelleme Tarihi: 01 Haziran 2016, 09:21
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473