banner564

Davos’tan mesaj verdi

Davutoğlu, “Kıbrıs'ta barışa ulaşılabilirse Kıbrıs'ın çevresindeki doğalgaz da Türkiye'den geçecektir” dedi

Davos’tan mesaj verdi
banner598
TC Başbakanı Ahmet Davutoğlu, “Kıbrıs'ta barışa ulaşılabilirse Kıbrıs'ın çevresindeki doğalgaz da Türkiye'den geçecektir” dedi.
Davutoğlu, Dünya Ekonomi Forumu'nun (WEF) katılımcısı olan iş dünyasının üst düzey temsilcileri ile akşam yemeğinde buluştu. 
Davutoğlu, yemekte konukların sorularını yanıtladı.
''Türkiye'nin Rusya ile olan enerji işbirliğini Avrupa Birliği bağlamında nasıl değerlendirirsiniz? Güney Akım, Türkiye üzerinden geçecek, bu Türkiye'yi nasıl etkileyecek'' sorusuna Davutoğlu, aslında Türkiye'nin en önemli varlıklarının doğal kaynaklar olmadığını belirtti.
Davutoğlu, konuşmasında şunlara yer verdi:
''Bugün Türkiye 27 faslı açmaya hazır. Eğer siyasi engellemeler olmazsa ve bu fasıllar açılabilirse en az 15'ini kolaylıkla tamamlayabilir, kapatılabilir. Sizi temin ederim ki Türkiye siyasi engeller olmazsa 2 yıl içinde katılım sürecini tamamlar. 
Ancak Kıbrıs sorunu ve bazı ülkelerin engellemeleri yüzünden ilerleyemiyoruz. Kıbrıs sorunu yüzünden hiç kimse Türkiye'yi suçlayabilir mi? Hayır. 2004'te bütün taraflar Türkiye, Yunanistan, BM, Kıbrıslı Türkler, Kıbrıslı Rumlar Annan Planı üzerinde anlaştık. Kıbrıslı Türkler bunu kabul etti ancak Rum tarafı reddetti. Ancak ne oldu? AB, izolasyonla Kıbrıslı Türkleri cezalandırmaya devam ediyor ancak Rum tarafına tam üyelik vererek ödüllendirdi. Şimdi de bizim AB üyelik yolumuzu tıkıyorlar. AB'ye katılım süreci teknik bir süreçtir, bunu çok kısa zamanda halledebiliriz. En önemli sorun mantalite.''

Güncelleme Tarihi: 24 Ocak 2015, 09:50
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473