banner564

Dayak sahnesi cep’te

Adem Bilgi’yi Gönyeli barajına götürerek sopa ile hastanelik eden Ömer Mert Özdemir ile suç ortağı Emre Toktaş tutuklu yargılanacak

Dayak sahnesi cep’te
banner598
Suna ERDEN
Lefkoşa' da Yakın Doğu Üniversitesi (YDÜ) içerisinde Adem Bilgi’yi kendisine ait anti-depresan ilaçları başkalarına verdiği gerekçesi ile kaçırıp darp eden Ömer Mert Özdemir’in suç ortağı olduğu gerekçesiyle aranan Emre Toktaş da tutuklandı. Bilgi’yi sopayla darp edip, bu anları cep telefonlarına çeken zanlılar dün yargılanacakları davalardan teminata bağlanmak için Lefkoşa’da mahkemeye çıkarıldı. Mahkeme, zanlıların işlediği suçların 7 yıla kadar hapis öngördüğünü belirterek tutuklu yargılanmalarına emir verdi.

Aranan şahısta yakalandı
Duruşmada zanlı hakkındaki iddiaları aktaran polis, 10 Aralık 2017 tarihinde yaşanan olayda 
YDÜ kampüsündeki yurtta kalan Ömer Mert Özdemir’in kendisine ait anti-depresan hapları başkalarına verdiği gerekçesiyle zanlı Toktaş ile birlikte, Adem Bilgi’yi darp ettiklerini söyledi. Polis, Toktaş ile Özdemir’in, Bilgi’yi zorla araca bindirip Gönyeli Barajı’na götürdüklerini, orada sopa, el ve ayaklarıyla ciddi şekilde darp ettiklerini ifade etti. 
Polis, şikâyet üzerine ilk olarak zanlı Ömer Mert Özdemir daha sonrada zanlı Emre Toktaş’ın tespit edilerek tutuklandığını, yapılan şikâyette zanlı Emre Toktaş’ın müştekiye, “Eğer bu yaşananları anlatırsan, daha beterini yaparız” diyerek şiddet tehdidinde bulunduğunu anlattı. 

Olayı cep telefonuna kaydettiler
Darp olayının ise zanlı Ömer Mert Özdemir tarafından cep telefonuna kaydedildiğini belirten polis, zanlıların gönüllü ifade vererek suçlarını kabul ettiğini, meselede aranan emarelerin bulunduğunu söyledi. Polis, zanlı Emre Toktaş’ın ülkemizde öğrenci statüsünde bulunduğunu, zanlı Ömer Mert Özdemir’in ise KKTC vatandaşı olduğunu belirterek mahkemenin uygun göreceği bir teminata bağlanmasını talep etti.

İşleri çok zor
Duruşmaya bakan Kıdemli Yargıç Tacan Reynar, zanlıların işledikleri adam kaçırma suçunun cezasının 7 yıla kadar hapislik öngören bir suç olduğunu ifade etti.Yargıç, zanlıların kaçma ihtimalinin bulunduğunu belirerek, tutuklu yargılanmalarına ve bu amaçla 2 ay süreyle cezaevine gönderilmelerine emir verdi.

Güncelleme Tarihi: 14 Aralık 2017, 11:22
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473