banner564

Dehşet verici

Lapta’da 78 yaşındaki adamı soyduktan sonra öldürme planı yapmakla suçlanan 4 kişi tutuklandı

Dehşet verici
banner598

 Suna ERDEN

Lapta’da 2019 yılı Mart ayında 72 yaşındaki İngiliz B.B. isimli kadına tecavüz ettiği DNA raporuyla kesinleşen İsmet Şahin’in, üç kişi ile birlikte korkunç bir plan yaptığı ortaya çıktı.
Şahin’in Eyüp Avşar, Engin Çelikbaş ve Mehmet Bozdağ ile birlikte Alsancak’ta yaşayan 78 yaşındaki Mehmet E.’nin evindeki kasayı soymayı, daha sonra onu boğarak öldürmeyi planladıkları tespit edildi.
Zanlıların boğarak öldürme şeklini ise otopside cinayetin anlaşılmayacağını düşündükleri için tercih ettikleri belirtildi.
Korkunç plan İsmet Şahin’in itirafları sonucu ifşa oldu.  Tecavüz suçundan tutuklu bulunan İsmet Şahin ile önceki gün gözaltına alınan Eyüp Avşar, Engin Çelikbaş ve Mehmet Bozdağ dün mahkemeye çıkarıldı.

DNA çözdü
Soruşturmayı yapan polis, 3 Eylül tarihinde Türkiye Cumhuriyeti Kriminal Polis Laboratuvarı’ndan gelen DNA raporunda Lapta’da 72 yaşındaki kadına tecavüz eden kişinin İsmet Şahin olduğunu gösterdiğini söyledi. 
Polis, sabıkası olan ve poliste DNA profili bulunan zanlının 4 Eylül tarihinde mahkeme emri gereği tutuklandığını belirtti. 
Polis memuru, tecavüzü kabul eden Şahin’in 10 Eylül tarihinde ikinci bir ifade verip, suç ortağı olduğunu söylediğini aktardı. 
Polis, Şahin’in ifadesinde Lapta’da 2019 yılı Mart ayında 72 yaşındaki İngiliz uyruklu kadının evine zanlı Eyüp Avşar ile girdiğini itiraf ettiğini söyledi. 
Polis, yapılan soruşturmada zanlı Şahin’in doktor eldiveni giyip eve girdiğini tespit ettiklerini açıkladı. Şahin ile Avşar’ın İngiliz kadının evinden ziynet eşyası çaldıklarını kaydeden polisi bir kısmını gizlediklerini, bir kısmını ise satmaya çalıştıklarını ancak gerçek altın çıkmadığı için amaçlarına ulaşamadıklarını ifade etti.
Polis, zanlı Avşar’ın ise suçlamaları kabul etmediğini ifade etti.

Soygun ve cinayet planı
Polis, zanlı Şahin’in ayrıca ifadesinde Ağustos-Eylül ayları arasında Lapta’da yaşayan M.E. isimli şahsın evinde bulunan kasayı soymak için Eyüp Avşar, Engin Çelikbaş ve Mehmet Bozdağ ile plan yaptıklarını söylediğini de aktardı.
Polis, ifade üzerine zanlı Eyüp Avşar, Engin Çelikbaş ve Mehmet Bozdağ’ın tutuklandıklarını söyledi. Polis, evi soyulacak olan M.E’den alınan ifadede ise Bozdağ’ın 35 yıllık komşusu olduğunu, zanlı Eyüp Avşar’la satılık araba meselesi yüzünden tanıştıklarını söylediğini aktardı. 
Polis, ayrıca zanlı Avşar’ın emlakçı olduğunu söyleyip, soygun yapacakları evin fotoğraflarını çektiğini ifade etti.
Polis memuru, zanlıların soygundan sonra M.E.’yi boğarak öldürmeyi de planladıklarını ifade etti. Zanlıların otopside çıkmayacağı düşüncesi ile boğarak öldürmeyi seçtiklerini ifade eden polis, soruşturmanın devam ettiğini belirterek, 7 gün süre istedi. Mahkeme talebi kabul etti.  

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474