banner564

‘Denetim altında olmalı’

Antibiyotiklerin reçete ile satılması kararına vatandaşlar destek verdi

 ‘Denetim altında olmalı’
banner598
Pelin YÜKSELAY
Bakanlar Kurulu’nun, 1 Nisan tarihinden itibaren antibiyotiklerin reçete ile satılması yönündeki kararı vatandaş arasında memnuniyet yarattı.
Bu konuda görüş belirten vatandaşlar,  özellikle son yıllarda antibiyotik kullanımının arttığına dikkat çekerek, bunun hem maddi, hem de insan sağlığı açısından ciddi zararları olduğunu belirtti. Hükümetin kararını memnuniyetle karşılayan vatandaşlar şunları söyledi:

Ali Çetinkaya: 
Hakikaten çok güzel bir karar. Birçok kişi istediği ilacı kulaktan dolma bilgilerle reçetesiz satın alıyor. İnsan sağlığı açısından çok önemli ve güzel bir karar bence bu.

Mehmet Temeller: 
Çok doğru bir karar. Antibiyotiği herkes kendi bildiği gibi kullanmaması lazım. Mutlaka doktor kontrolünde ve reçete ile satılması lazım. Alınan kararı yerinde ve doğru buluyorum.

Hasan Tahsin Yıldırım: 
Bu kararın alınmasında geç bile kalındı. Yerinde ve doğru bir karar. Bana göre, sadece antibiyotikler değil, reçetesiz hiçbir ilaç satılmamalı ve tüketilmemeli.

Hasan Molla: 
Bundan yıllar önce reçetesiz aldığım antibiyotik yüzünden hastanelik oldum ve neredeyse ölümle yüz yüze geldim. Günlerce sağlık sorunlarımla boğuşmak zorunda kaldım. Bu kararın alınması için yetkililer geç bile kaldı. Çok doğru bir karara imza atıldı.

Zühre Ertuğ: 
Bence çok doğru bir karar alındı. Reçetesiz hiçbir ilaç satılmamalı.

Pembe Korgan: 
Antibiyotiklerin reçetesiz satılmayacak olması yerinde bir karar. Bu karar vatandaşı daha bilinçli olmaya itecek. Doktor kontrolünde reçete ile satılan ve tüketilen ilaçlar sağlık açısından daha iyi sonuçlar doğurur. 

Gündoğan Günsel: 
Hiç kimse gelişi güzel ilaç kullanmamalı. Denetimsiz ve reçetesiz kullanılan ilaçlar insan sağlığını riske atar. Yerinde bir karar.

Güncelleme Tarihi: 21 Ocak 2016, 13:03
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473