banner564

Felaket aktörleri görevde

Gönyeli’den sonra Gazimağusa ve İskele’deki bomba ihbarları asılsız çıktı; İngiltere’nin, KKTC İçişleri Bakanlığını terör konusunda uyardığına ilişkin haberler yalanlandı

Felaket aktörleri görevde
banner598
Hüseyin ÇİÇEK
Ankara’da meydana gelen kanlı terör saldırısının ardından Gönyeli’de yaşanan ‘bomba paniğini’, dün Gazimağusa ve İskele’de asılsız ‘bomba ihbarları’ izledi. Her iki bölgede geniş güvenlik önlemleri alan polis, bomba izine rastlamadı. Fünye ile patlatılan bir çantanın içerisinden kadın elbiseleri çıktı.
Bir internet gazetesi ise, İngiltere’nin, KKTC İçişleri Bakanlığı’nı ‘terör konusunda’ uyardığını iddia ettti.  Daha sonra başka haber siteleri doğruluğu teyit edilmemiş bu haberi yayınca sosyal medya karıştı. Asılsız haber hakkında onlarca yorum yapılmasının ardından İçişleri Bakanlığı’ndan yalanlama geldi. Yekililer, bu tür asılsız haberlere itibar edilmemesini istedi.

Gazimağusa’da bomba paniği yaşandı
Gazimağusa dün bomba paniği ile güne başladı. Sabah 08.30 sıralarında Gazimağusa’nın en işlek caddesi olan ve Salamis Yolu olarakta bilinen İsmet İnönü Bulvarı üzerindeki Lemar Alışveriş Merkezi önündeki otobüs durağının yanında vatandaşlar tarafından şüpheli bir sırt çantası bulundu.
Vatandaşların ihbar etmesinin ardından olay yerine giden Gazimağusa Polis Müdürlüğü’ne bağlı polis ekipleri yolu kordon altına alarak trafiğe kapattı.
Çevrede geniş güvenlik önlemleri aldınırken, Gazimağusa Polis Müdürü Yüksel Öğmen, Adli Şube Amiri Enfer Eren ve Adli Şube Tahkikatlar Sorumlusu Baş Müfettiş Erkan Yahat’ta olay yerine giderek incelemelerde bulundu.

Çantadan ayakkabı çıktı
Polisin çevre güvenliğini sağladıktan sonra bomba imha uzmanı tarafından fünye ile patlatılan sırt çantasının içinden bir çift spor ayakkabı ile bir t-shirk çıktı. Çantanın bölgeye kimin tarafından bırakıldığı belirlenemezken polis bölgedeki güvenlik kamerası görüntülerinden çantayı bırakan şahıs ya da şahısları bulmaya çalışıyor.

Zibi (Fermuar) bozuk çanta İskele’yi karıştırdı
Gazimağusa’daki bomba paniğinin korkusu henüz atlatılmadan ikinci bomba ihbarıda İskele’den geldi.  İskele-Karpaz anayolu üzerinde bulunan “Sayılı” isimli marketin önünde şüpheli bir bavul bulan vatandaşlar durumu derhal polise bildirdi. İhbar üzerine bölgeye giden İskele Polis Müdürlüğüne bağlı ekiplerin yaptığı kontrol ve araştırmanın ardındna konu bavulun bölgeye zibinin bozulduğu için sahibi tarafından atıldığını belirledi.

Vatandaşlar huzursuz
Ankara’da patlayan bombanın ardından, 2 gündür üst üste bomba ihbarı haberlerinin geldiği ülkemizde vatandaşlarımızın huzuru kaçmış durumda. Diyalog muhabirine ulaşan vatandaşlar, son günlerde gerçekleşen bomba ihbarlarından ötürü kendilerini huzursuz hissettiklerini ifade etti. Özellikle yakın bölgelerde gün içerisinde 2 bomba ihbarının gerçekleşmesi karşısında endişelerinin iyice arttığını belirten vatandaşlar, kendilerini güvende hissetmediklerini savundu.


“İngiliz istihbaratından uyarı yapılmadı”
Öte yandan dün özellikle sosyal medyada büyük yankı uyandıran bir haber konusunda İçişleri ve Çalışma Bakanlığı açıklama yaptı.
Bakanlık, İngiliz istihbaratından uyarı yapıldığına dair haberlerin doğru olmadığını belirterek, resmi açıklamalar dışındaki bilgilere itibar edilmemesini istedi.

Yapılan açıklamada, “Bazı internet sitelerinde Bakanlığımız adına İngiliz istihbaratından uyarı yapıldığına dair haberler yapılmıştır. İngiliz istihbaratı, tarafımıza bu tarz bir uyarı yapmamıştır. Olası herhangi bir durumda bakanlığımız resmi bir açıklama yapacaktır. Bakanlığımızdan yapılan resmi açıklamalar dışındaki bilgilere itibar edilmemesi önemle duyurulur” ifadeleri yer aldı.

Çöp bidonunda havan mermisi bulundu
Güzelyurt’ta ise dün bir çöp bidonunun içinde havan mermisi bulundu; mermi, patlayıcı imha ekibi tarafından etkisiz hale getirildi.
Polisten alınan bilgiye göre, Güzelyurt Belediyesi işçileri dün saat 11.00 sıralarında Atan Başaran Sokak’taki bir çöp bidonu içinde havan mermisi olduğunu fark etti.
İşçilerin polise bilgi vermesi üzerine havan mermisi saat 14.30 sıralarında bomba uzmanları tarafından etkisiz hale getirildi.
Polisin olayla ilgili soruşturması devam ediyor.

Güncelleme Tarihi: 16 Mart 2016, 10:21
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473