banner564

Denge kurulmalı

İki etkinliğe katılan Meral Akıncı, engelli sayısının arttığını, bu kişilerin istihdam oranlarının ise düştüğünü söyledi

Denge kurulmalı
banner598

 Cumhurbaşkanı’nın eşi Meral Akıncı, “Toplumda engelli bireylerin sayısı artarken, istihdam oranının düştüğünü” söyledi. Meral Akıncı, 5 bin 601 engelliden sadece 538 engellinin istihdam edildiğini, istihdam oranının erkeklerde yüzde 12,8, kadınlarda yüzde 5,5 olduğunu ifade etti.

Meral Akıncı, Yakın Doğu Üniversitesi Toplumsal Araştırma Geliştirme Merkezi’nin düzenlediği “Engelsiz Toplum” temalı panelin açılışına katılarak, konuşma yaptı. 
Kategorilere göre engelli sayısıyla ilgi bilgi veren Meral Akıncı, 2014-2017 yılları arasından engelli sayısının yüzde 11 artarak, Ekim 2017’de 5 bin 601 olduğunu söyledi.
Sektörlere bakıldığında engellilere yönelik engellerin var olduğunu belirten ve engellilerin istihdamına yönelik rakamlar paylaşan Meral Akıncı, 5 bin 601 engelliden sadece 538 engellinin istihdam edildiğini, istihdam oranının erkeklerde yüzde 12,8, kadınlarda yüzde 5.5 olduğunu kaydetti. 
Akıncı, engellilerin yüzde 76’sının kamu, yüzde 13’ünün belediye, yüzde 10’un özel sektör tarafından istihdam yapıldığını belirtti.

Akıncı: Gıdaları sevgidir
Lefkoşa’da bulunan Tanzimat Sokak’ta hizmete giren Down Cafe Nicosia’nın açılışına da katılan 
Meral Akıncı, Downsendromlu bireylerden sevmeyi ve sevilmeyi öğrenildiğini ifade etti. Akıncı, “Down sendromlu çocuklar, diğer insanlara göre artı 1kromozomla doğarlar ve fiziksel görüntü olarak dünyanın her coğrafyasından birbirlerine benzerler. Fiziksel benzerlikleri gibi sevgileri de aynıdır. Downsendromlu çocukların insani değerleri çok yüksektir; gıdaları sevgidir… Sevgi isterler ve sevgi verirler. Sevgiyi verdikçe büyürler ve eğitilebilirler” şeklinde konuştu. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473