banner564

‘Hükümet devam edemezdi’

HP Milletvekili Gülşah Sanver Manavoğlu, arazi dağıtımı konusunda Başsavcılığın görüş vermesinin engellendiğini belirterek Denktaş’ı ve Erhürman’ı eleştirdi

‘Hükümet devam edemezdi’
banner598

Çiğdem AYDIN 

   Halkın Partisi Lefkoşa Milletvekili Gülşah Sanver Manavoğlu, partisinin hükümetten çekilmesinin birçok nedeni olduğunu söyledi. Manavoğlu, özellikle Serdar Denktaş’ın oğluna verilen arazilerle ilgili olarak Başsavcılığa engel olunduğunu belirtirken Başbakan Tufan Erhürman’ın da kendilerine “Arazi ha Ahmet’in olur ha Mehmet’in ha Rauf’un olur” dediğini savundu.
   Diyalog TV’de önemli açıklamalarda bulunan Manavoğlu “Hükümetin bozulmasından sonra bize eleştiriler geldi. Ama bu hükümette problemler vardı. Defalarca bu hükümetin fiiliyatı ve tıkanıklığını parti organlarında, özellikle de MYK’da paylaşmaya başlamıştık” dedi.

Bir geleceği yoktu
Hükümetin geleceği olmadığını gördüğünü ifade eden Gülşah Sanver Manavoğlu şöyle devam etti: 
“Bulanıklığı ortadan kaldırmak için sürekli uyumluyuz vurgusu yapıldı. Ancak uyumluyuz dediysek sorunda yok demek değildi. Normal anlamda herkes birbiriyle anlaşıyordu, samimi de bir ortam vardı ancak iş icraata gelince yapacak samimiyet yoktu. 
3 ay önce ben artık bizim partiye söylemeye başladım. Bazı arkadaşlar hükümetin bozulması için sanki çok uğraşmışım gibi bir görüntü verdi. Ama gerçekleri gördüğüm için konuşmadım, bozulması için bir uğraş vermedim. Şunu söylemek istedim; bu hükümetin bir geleceği yok. İmkânı yok, olmayacak da. 
Biz Halkın Partisi olarak hükümette oluruz veya olmayız bu ülkenin önünün açılması gerekiyordu. Biz bu ülkeyi kalkındırmaya çalışırken bu olaylar meydana geldi.

Yanlışlara engel yok
Maliye Bakanı Serdar Denktaş’ın oğluna verilen arazi konusuna da değinen Manavoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: 
“Mesela arazi konusu… Bizim partimiz arazi konusunda doğru olanı yaptı.
 HP olarak hassasiyetimiz de biliniyordu, 
Başbakan Erhürman “Maliye Bakanının oğluyla toplantı ayarlandı ‘siz’  söyleyin dendi bize, Tufan bey bize ‘herhangi biri yurt yapabiliyorsa Maliye Bakanının oğlu neden yapamasın’ dedi. Biz bu konuyu kabul edemeyeceğimizi söyledik.”
Arazilerin çok değişik sınıflandırılmaları var bizde savcılıktan sorgulamak istedik. Savcılık’tan gelen‘ olumsuz’ raporunu yazma dediler bize, sorabilirsiniz kendilerine.
Aralık 2018’de yine mecliste bazı milletvekilleri sorular yöneltiyordu, bu konulardan biri de arazi konusuydu. Ayrıca biz Aralık 2018’de yine tekrar kiralandığını bilmiyorduk, yeni evraklarda Devlet Malzeme Emlak Dairesi raporundan öğrendik. Halkın Partisi’nin iyi niyetini kimse baltalamasın, biz yolumuzda gidiyoruz ve korktular bizden bizi kötülemek için lobiler yaptılar. “

Türkiye ile kopukluklar giderilmelidir
Manavoğlu, yeni kurulacak hükümetin bir an önce Türkiye ile ilişkileri güçlendirmesi ve mali protokolün imzalanmasını sağlaması gerektiğini ifade etti. Manavoğlu, “Yeni hükümet çok hızlı şekilde temasa geçmeli Türkiye ile kopukluklar giderilmelidir” dedi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474