banner564

Denktaş endişeli

Cumhurbaşkanı Akıncı, Meclis’teki siyasi partilerin temsilcilerini bilgilendirdi

Denktaş endişeli
banner598
Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Meclis’te temsiliyeti bulunan siyasi partilerin temsilcileriyle, İsviçre’de yer alacak müzakere süreciyle ilgili yaklaşık 2 saatlik görüşme yaptı.
Cumhurbaşkanlığındaki görüşmenin çıkışında siyasi parti temsilcileri, basına açıklamalarda bulundu.
Demokrat Parti Genel Başkanı Serdar Denktaş yaptığı açıklamada, toplantıda, İsviçre’de Mont-Pelerin’de yer alacak görüşmelerle ilgili görüş teatisinde bulunduklarını ve “daha fazla ayrıntı konuşacak durumda” olmadıklarını söyledi.
İsviçre’deki görüşmeyi “merdivenin sondan bir önceki basamağı” olarak değerlendiren Denktaş, İsviçre’deki görüşmelerin ardından yeni bir değerlendirme yapacaklarını söyledi.
Müzakere süreciyle ilgili endişelerinin bulunduğunun hatırlatılması üzerine Denktaş, “Devam ediyor” dedi. 

Talat: İsviçre’de konferans tarihinin çıkması başarı olur…
Cumhuriyetçi Türk Partisi Genel Başkanı Mehmet Ali Talat da, bu aşamada söylenecek pek fazla bir şeyin bulunmadığını, görüşmede Cumhurbaşkanı’nın, İsviçre’de yapılacak görüşmelerde, Rum Kesimi ile üzerinde anlaşılan parametreleri ortaya koyduğunu söyledi. 
İsviçre’de yer alacak olan görüşmenin oldukça önemli ve doğru bir zamanda yapılacak bir görüşme olduğunu kaydeden Talat, “Beklentim, bir olumsuzluk olmayacağı yönündedir. Harita görüşülmeyecek gibi bir yaklaşımı var bizim tarafın. Dolayısıyla önemli olan nokta, İsviçre’den haritanın da görüşülmesine imkan sağlayacak o çoklu (güvenlik ve garantilerin ele alınacağı) konferans kararının ve tarihinin çıkmasıdır. En büyük başarı odur” dedi.
Talat, “toplantıda toprak konusunun ele alınmadığını” ve “haritanın konuşulmadığını” söyledi.

Özyiğit: Kıbrıs sorunu tarihe gömülmeli…
Toplumcu Demokrasi Partisi Genel Başkanı Cemal Özyiğit ise, yarım asırdan uzun süredir devam eden Kıbrıs sorununu tarihe gömmek için her iki lidere daha fazla destek vermek gerektiğini söyledi. 
Cumhurbaşkanı ve ekibine TDP olarak güven duyduklarını dile getiren ve destek belirten Özyiğit, Cumhurbaşkanı tarafından ortaya konulan iyi niyetli yaklaşımlara Rum tarafından da karşılık beklediklerini söyledi.

Gürçağ: Güvenlik bizim için esas
Ulusal Birlik Partisi Milletvekili İzlem Gürçağ da, görüşmenin başarılı geçtiğini belirtti ve “(İsviçre’de) beşli görüşmenin tarihi talep edilecek, sonrasında haritaydı, topraktı… O gibi (konuların) kriterlerini konuşacaklar” dedi.
UBP olarak endişelerinin sorulması üzerinde Gürçağ, “Bizim tek üzerinde hassasiyetle durduğumuz; parti temsilcileri ve Cumhurbaşkanı da bunu zaten dile getiriyor, güvenlik konusudur. Güvenlik bizim için esastır. Türkiye’nin gerektiği zaman müdahale etme hakkına sahip olması da parti prensibidir” dedi.

Güncelleme Tarihi: 05 Kasım 2016, 14:12
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473