banner564

Denktaş: Öncü olmak istedik

DP-UG, Anayasa değişikliği için öneri çalışması başlattı

Denktaş: Öncü  olmak istedik
banner598

Demokrat Parti-Ulusal Güçler (DP-UG) Genel Başkanı, Başbakan Yardımcısı, Ekonomi, Turizm, Kültür ve Spor Bakanı ve Serdar Denktaş başkanlığında “Anayasa Değişikliği Öneri Çalışması” başlatıldı.

Golden Tulip Otel’de gerçekleştirilen çalışmaya, DP-UG Genel Sekreteri Hasan Taçoy, bazı DP-UG milletvekilleri, parti yetkilileri ve hukukçular katıldı.

Serdar Denktaş toplantının başında basına yaptığı açıklamada, Anayasa değişikliği için çalışmaların uzun süredir devam ettiğine işaret ederek, bu amaçla siyasi partilerin mecliste bir çalışma yaptığını, ancak sonuç alınamadığını belirtti.

Anayasa değişikliği konusundaki çalışmaların Haziran’da yapılacak yerel seçimlere kadar tamamlanarak, referanduma sunulabilmesi için DP-UG olarak öncülük yapmak istediklerini söyleyen Denktaş, ülkede bu işe ilgi duyan hukukçuları bir araya getirdiklerini kaydetti.

 

“Hukukçuların görüşünü almak…”

Denktaş, Anayasa değişikliğine siyasilerin eli değmeden, hukuk insanlarına incelettirmek, onların görüşlerini almak istediklerini belirtti.

Daha denetlenebilen, denetlenmeye daha açık bir yapı, daha çağdaş bir Anayasa’nın oluşturulması için siyasi partiler dışında değişik görüşler, hukuksal anlamda bilinçli görüşlerden faydalanmak istediklerine dikkat çeken Serdar Denktaş, amaçlarının önerilerin ortaya çıkması ve kamuoyuyla paylaşılması olduğunu söyledi.

Anayasa’daki engelleri kaldıracak bir yaklaşım için hukukçuların çalışacağına, sivil toplumun da görüşlerinin alınacağına inanç belirten Serdar Denktaş, “Ülkenin önünü açacak çağdaş bir anayasa değişikliğine katkı koyacaklara teşekkür ederiz” dedi.

Bundan sonraki çalışmaların bağımsız yapılacağına da dikkat çeken Denktaş, sonraki çalışmalara ancak çağrılmaları durumunda katılacaklarını sözlerine ekledi.

 

Güncelleme Tarihi: 03 Nisan 2014, 13:35
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474