banner564

Dersler boş geçiyor

Gazimağusa’daki Alasya İlkokulu ile Canbulat-Özgürlük Ortaokulu’nda okuyan öğrencilerin velileri, öğretmen eksikliği nedeniyle eylem yaptı

Dersler boş geçiyor
banner598
Hüseyin ÇİÇEK
Gazimağusa’daki, Canbulat-Özgürlük Ortaokulu ile  Alasya İlkokulu’nda öğretmen eksiği olduğunu savunan veliler dün  eylem yaptı.
İlk eylemi Canbulat-Özgürlük Ortaokulu’nda sabah saat 09.00’da yapan veliler, basına da açıklamada bulundu. Veliler adına açıkmala yapan  Cezmi Acıbucu, okulların açıldığı günden bu yana çocuklarının Matematik dersi alamadığını söyledi. Bir an önce öğretmen atanmasını istediklerini dile getiren Acıbucu, “Siyasiler bizimle sürekli oynuyor” dedi.  Ülke eğitimine  gerekli önemin artık verilmesi gerektiğini anlatan Acıbucu,  “Yeni eğitim bakanı artık bir düzen getirsin” diye konuştu. Acıbucu, “Makam araçlarına harcayacakları paraları, kadroları doldurmak için harcasınlar. Haziran ayında terfi tayin işlemleri bitsin. Özel derse yollayacak gücümüz yok, olsaydı koleje gönderirdik” diyerek sözlerini tamamladı.

İkinci eylem Alaysa İlkokulu’nda
Canbulat-Özgürlük Ortaokulunun ardından ikinci eylem ise Alasya İlkokulunda gerçekleşti. Eylemde,  KTÖS temsilcisi Tanju Üngör kısa bir açıklama yaptı. Lefkoşa’da da aynı sorun nedeni ile 2 ayrı okulda eylem yapıldığına işaret eden Üngör, bakanlığın Alasya İlkokulu’ndaki öğretmen eksikliğini bilmesine rağmen Haziran ayı öncesinden bu sorun için hiçbir önlem almadığını söyledi.  Çocukların mağdur edildiğini dile getiren Üngör, okulda derslere giren ve hukuki sorunu olan bir öğretmenin uzun süredir okula gelmemesinden dolayı yaşanan sorunun bir an önce  giderilmesini istedi.   
Bazı sınıflarda İngilizce dersi verilirken,  3 ve 4’ncü sınıfların büyük bir kısmının bu dersten mahrum kaldığını ifade eden Üngör,  soruna çözüm bulunmadığı taktirde daha şiddetli eylemler yapacaklarını belirtti.
Üngör’ den sonra kısa bir açıklama yapan  okul aile birliği başkanı Hüseyin Taşçıoğlu ise, okuldaki öğretmen eksikliğini bilmesine rağmen hiçbir tedbir almayan Milli Eğitim Bakanlığını eleştirerek sorunu bir an önce çözmesini istedi.

Tuzlalı: Öğrenciler etkileniyor....
Alaysa İlkokulu Müdürü Hasan Tuzlalı da  okulda öğretmen eksikliği olduğunu söyledi. Eksikliği gidermek için branş öğretmenlerinin sınıflara yönlendirildiğini anlatan Tuzlalı, eğitimin aksamaması için büyük bir çaba sarfettiklerini söyledi. Okuldaki öğretmen eksikliğinin nedeninin , hukuki  sorunu olan bir öğretmenin davasının Şubat ayından beri sürmesi ve ne zaman çözülleneceğinin bilinmemesinden kaynaklandığını  ifade eden Tuzlalı,  bu durumun 5 sınıfı etkilediğini kaydetti.

Güncelleme Tarihi: 11 Ekim 2014, 10:30
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473