banner564

Devam edecek

Erdoğan’ı rencide edici karikatür yayımladıkları gerekçesiyle davalık olan Afrika gazetesi ile ilgili ilk duruşma yapıldı

Devam edecek
banner598

 Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ilgili rencide edici karikatür yayımladıkları gerekçesi ile aleyhlerine dava açılan Afrika gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Şener Levent ve Gazete Direktörü Ali Osman Tabak dün yargıç huzuruna çıktı. Lefkoşa Kaza Mahkemesi’nde Yargıç Cenkay İnan’ın huzurunda görüşülen davada, İddia Makamı Başsavcılık adına davayı yürüten Savcı Ergin Atıcı, sanıklar Levent ve Tabak adına avukatlar Tacan Reynar ve Mine Atlı hazır bulundu. Savcı Atıcı, tanık olarak Müfettiş İsa Sevindik’i dinletti. Sevindik, sanıkların 8 Aralık 2017 tarihinde 9. Sayfada yayınlanan karikatürle ilgili olduğunu beyan etti. 

Sevindik, TC Büyükelçiliği’nin, karikatürün yayınlanmasının ardından TC Cumhurbaşkanı’nın,  TC halkının rencide edildiğine dair şikayette bulunduğunu söyledi. Müfettiş İsa Sevindik,  bazı vatandaşların da polise giderek, yapılan yayının Türkiye Cumhuriyeti’nin ve Türkiye halkını rencide ettiği ve iki halk arasında nefret uyarabileceğinden Afrika Gazetesi’nin aleyhinde şikayette bulunduğunu ve ifadelerinin alındığını anlattı. Sevindik, karikatürü, karikatürist Utku Karsu’ya gösterdiğini, yayının karikatür değil, fotoşopla oluşturulmuş resim olduğunu söylediğini mahkemeye aktardı. 

Büyük tepkilere neden oldu
Afrika Gazetesi sorumluları Ali Osman Tabak ve Şener Levent’e yazılı dava tebliğ ettiğini söyleyen Sevindik, iki sanığın da suçlamaları reddettiğini açıkladı. 
Sevindik, Afrika Gazetesi’nde yayınlanan resmin heykel kısmının Hırvatistan’da bir sergide sergilendiğini ancak işeme kısmı ile Erdoğan’ın fotoğrafının resme sonradan fotoşopla eklendiğinin belirlendiğini ifade etti. Sevindik, resmin yayınlanmasının ardından, TC Cumhurbaşkanının da rahatsızlığını dile getirdiğini söyledi. 
Sevindik, Afrika Gazetesi’nin 21 Ocak 2018 tarihinde yaptıkları yayından sonra 22 Ocak’ta büyük tepkiler ve gazeteye saldırılar gerçekleştiğini hatırlattı. 
Müfettiş İsa Sevindik, iki ülke arasındaki ilişkinin de bozulduğunu dile getirdi.

Bugün devam
Sevindik, 8 Aralık 2017 tarihli gazeteyi ve Afrika Yayıncılık LTD. onay belgelerini ve 
şikayet dilekçesini emare olarak sundu. Avukat Tacan Reynar, belgenin ibraz edilmesine itiraz etse de  savcı emarelerin tanıtma yapılmasını talep etti ve belge tanıtma olarak kaydedildi. 
Avukat Tacan Reynar, tanığı sorgulayacağını ve  üç saate yakın süreceğini belirtince, Yargıç Cenkay İnan, davayı bugün saat 13.30’a erteledi.  
Yargıç Cenkay İnan, sanıkların aleyhindeki diğer davaları ise 23 Kasım’a erteledi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474