banner564

Devletten avukat istedi

Hırsızlıktan ihraç edildi, sahte kimlikle geri döndü ve yeniden hırsızlık iddiasıyla tutuklandı

Devletten avukat istedi
banner598
   Girne’de Nisan ayı içerisinde 10’dan fazla eve girerek hırsızlık yapan Erhan Yücel dün tutuklama talebi ile Girne’de mahkemeye çıkarıldı. Duruşmada zanlının hırsızlık suçlarından dolayı hüküm giydikten sonra 6 Şubat 2009 tarihinde ülkeden ihraç edildiği, zanlının 18 Şubat tarihinde Turgut Coşkun adına düzenlenmiş sahte TC kimlik kartı ile ülkeye girdiği belirtildi. 
   Polis, zanlının 28 Nisan tarihinde Girne’de yakalandığını, zanlının kaldığı yerde yapılan aramada evlerden çalınan iki saatin bulunduğunu, saatlerin sahiplerine gösterildiğini ve teyit alındığını ve ayrıca seri numaralarından saatlerin hırsızlık mal olduğuna dair kesin tespit yapıldığını söyledi. Zanlının ülkeye girdiği tarih olan 18 Nisan ile yakalandığı tarih olan 28 Nisan arasında 10’dan fazla evde hırsızlık olduğunu kaydeden polis, zanlının bu suçlarla bağlantısının olup olmadığına dair araştırma yapılacağını söyledi. Polis, olay yerlerinde ayak izleri de tespit edildiğini, soruşturmanın sürdüğünü belirterek zanlının 8 gün süre ile tutuklu kalmasını talep etti.
   Mahkeme zanlının 8 gün tutuklu kalmasına karar verirken söz hakkı alan zanlı parası olmadığını öne sürerek devletten kendisine avukat atanmasını istedi.
   Öte yandan elde edilen bilgilere göre, zanlının 2008 yılında E.A isimli bir şahıs ile birlikte Kuzey Kıbrıs’a geldiği,20 evde hırsızlık yaptıkları, Rum tarafına gidip orada da hırsızlık yaptıkları ve son olarak Kuzey Kıbrıs’a dönerken yakalandıkları öğrenildi.18 Nisan tarihinde sahte kimlik ile ülkeye yeniden gelen zanlının 10 günlük süre içerisinde 17’ye yakın eve girdiği belirtildi.

Güncelleme Tarihi: 01 Mayıs 2015, 09:53
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473