banner564

Dikmen kıyameti yaşadı

Yüzlerce evi su bastı, araçlar derelere sürüklendi, yollar çöktü, kaldırımlar, köprüler, istinat duvarları yıkıldı

Dikmen kıyameti yaşadı
banner598

Pelin YÜKSELAY
Dikmen’de selin yarattığı yıkım gün ağarınca ortaya çıktı. Evleri su bastı, araçlar sel sularında sürüklendi, yollar çöktü, kaldırımlar, köprüler, istinat duvarları yıkıldı…
Dikmen Belediyesi selden etkilenen bölgelerde çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. 
Dikmen Belediye Başkanı Yüksel Çelebi de çalışmaları yerinde inceledi, vatandaşlara destek verdi. 

Çelebi: Üzücü bir durum
Çelebi, durumdan büyük üzüntü duyduğunu kaydetti, şunları söyledi:
 “Dikmen’de bir felaket yaşandı. Üzücü bir durum. Aldığımız tüm önlemlere rağmen gelen suyun miktarı çok fazla olduğu için ne yazık ki Dikmen’i yıkıp geçti. İyi ki önlem aldık yoksa Dikmen Belediyesi yağmur suyuna karşı çok ciddi tedbirler alan bir belediyedir ve buna rağmen kanallar doldu taştı. 3 metre yüksekliğindeki kanal gelen suya yetişemedi. Bölgedeki tüm yollar, caddeler adeta bir nehir gibi aktı. Yıktı geçti. Ciddi bir sıkıntı yaşadık, yaşıyoruz da hala. Başka kimse yaşamasın. Umarım bu son olur. Belediye canla başla çalışıyor. Vatandaşlar her zaman olduğu gibi hem kendi hasarlarını gidermeye çalışıyorlar hem de komşularına yardımcı olmaya çalışıyorlar. Üzgünüm. Bunu yaşamayı hak etmedik ancak bu doğanın takdiri. 

Vatandaş ne dedi?

Gülay Eyri: Benim evimi su bastı. Beyaz eşyalarım hep mahvoldu. Aynı şekilde dolaplarım da kullanılamaz hale geldi. Parkelerim çamurla sıvandı. Kendi çabalarımızla gelen suyu durdurmaya çalıştık ancak hiçbir şekilde önüne geçemedik. Üstelik ben yeni evliyim. Tüm eşyalarım da yeniydi. Şimdi ne varsa hepsini attım. Bizimle ilgilenen de yok. Zararınız nedir diye soran da yok. 

Semiye Tayançlı: Benim de oğlumun ve kızımın evini su bastı. Akşamdan beri, sabaha kadar uğraştık. Çok berbat bir durumdaydı temizledik ama beyaz eşyaları, dolapları kurtaramadık. Arabamız sel sularına kapılarak duvara vurdu ve zarar gördü. Arka tarafta 20 tavuğumuz vardı, telef oldu. Dükkânımız vardı onun içindeki buzluğumuz, gaz ocağımız kullanılamaz hale geldi. Yan komşumuzu sel suları aldı götürdü. Çok büyük korku yaşadık. Hepimiz müdahale edip kendisini kurtardık. Kurtardığımızda baygın bir vaziyetteydi. Çok kötü bir gece yaşadık. Allah bir kere daha göstermesin, yaşatmasın.

Aygün Yetişmiş: Ben Değirmenlik’te kalıyorum, kızımı Dikmen’e evlendirdik. Akşam beni aradı. Anne evimizi su bastı dedi. Hemen geldim. O kadar çok su vardı, durum o kadar kötüydü ki 3-4 saat eve giremedim. Çok kötü bir durum. Herkese geçmiş olsun.

Mustafa Ancın: 5 Saatlik yağmurdan sonra yukardaki duvarlar patladı. Derelerin de yön değiştirmesiyle birlikte tüm su Dikmen’in içine aktı. Bölgede en fazla etkilenen evlerden biriyiz. Dikmen’in içine giden suların neredeyse hepsi bizim evin önünden girdi, arkasından çıktı diyebilirim. Su sesini duymamızla kapının altından suların girmesi bir oldu. Evimizde şu an kullanılabilir hiçbir şey kalmadı. Evin içi çok kötü durumda. Garajda 2 aracımız vardı. Gelen su iki arabayı birbirine vurdu ve çok büyük hasar meydana geldi. Çok kötü bir durum. Allah daha beterinden saklasın ayrıca allah kimseye de vermesin. Belediye Başkanımız ilk andan itibaren bizle ilgileniyor sağ olsun. Komşularımız da geldi, çok sağ olsunlar. Sabaha kadar temizlik yaptık. Gerçekten çok zor, çok kötü bir gece geçirdik. Allah kimseye vermesin.

Bülent Arslan: Akşam saat 21.00 civarı evime geldim. Bir de baktım su benim evin ön bahçesinden giriyor, arka bahçesinden çıkıyor. Evime su girmedi. Kum torbaları ve demir kapılarla önlemimi aldım. Yan tarafta komşumuzun kümes hayvanları telef oldu. Çok kötü bir manzaraydı yani, çok zor bir durumdu. Kimsenin yaşamasını dilemediğim, üzücü bir durum. Belediye yeterli önlemleri alsaydı bu şekilde olmazdı diye düşünüyorum.  

Güncelleme Tarihi: 07 Aralık 2018, 12:50
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474