banner564

Dikmen tedirgin 

Geçtiğimiz yıl yaşanılan sel felaketinden ders alınmadı, gerekli adımlar atılmadı 

Dikmen tedirgin 
banner598

 Sonuç CEVİZCİ
Dikmen’de 2018 yılının aralık ayında meydana gelen sel nedeniyle büyük zararlar yaşandı. O günden bugüne yaraların sarılması için çalışmalar yapıldı. Ancak yeniden böylesi olayların yaşanmaması için devlet gerekli adımları atmadı. Dikmen Belediyesi ise kendi çapında bazı iyileştirmeler yaptı ancak sorunun köklü çözümü için adımların atılmaması köy sakinlerini huzursuz ediyor.
Dikmen’de gerçekleştirilen Halk Meclisi programına katılan bölge sakinleri, yapılması gereken işlerin zaman kaybetmeden yapılmasını talep ediyor. 
Dikmen Belediye Başkanı Yüksel Çelebi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen canlı yayına, CTP Milletvekilleri Fazilet Özdenefe ve Biray Hamzaoğulları ile HP Milletvekili  Erek Çağatay’ın yanı sıra çok sayıda köy sakini katıldı. 
Hüseyin Barbet /Muhtar: 
Ovalar sağır yılanlarla dolu, özellikle avcılar ile mantar ayrelli toplamaya gelecek olanlar dikkatli olsunlar. Yağışların bu yılda bereketli olmasını istiyoruz. Selden dolayı geçen yıl iki gencimizi yitirdik. Kimse kapsını çalmadı mağdur olan insanların selden. Varlıklı insanların hiç biri köylüye yardım etmedi
Mustafa Öncel: 
Selden sonra imza toplayarak içişleri bakanlığına gittik aylar sonra bize randevu verdiler. Taş taş üzerine konmadı. Dere çalışmalarının yapılması için bazı malları özelleştirilmesi gerekiyor. Derelerin ıslahı için köy halkı olarak elimizi taşın altına koyarak yaparız. Belediye başkanı açtığı dereyi mecburen kapatma zorunda kalıyor. Köy yolları erken zamanda düzeltilmeli. Bulut inşaata gidilen yolda insanlar can pazarı yaşıyor.
Hüseyin Devaşan: 
Sel felaketi mağdurlarından birisiyim. Hükümete bu konuyu ilettik. Hiç bir şey yapılmadı. Bir buçuk ay önce iç işleri bakanına gittik ve sorduk neler yapıldı diye. Maalesef hiçbir şey yapılmadığını söylediler. Başka insanlarında zarar görmesi mi düşünülüyor. İstediklerinizi söyleyin dediler. Geç gelen hizmet hizmet değildir. Bir hizmet yapmayı düşünüyorlarsa bir ince yapılmalı.
Bilal Güleryüz: 
Sel olduğu zaman sanırım dörtlü koalisyondu. Yeni hükümetin sel konu ile ilgili bir şeyler yapacağına inanıyorum. Sel felaketi ile ilgili bazı yardımlar geldi köyümüze. Diyalog Gazetesi yardımından 99 bin TL geldi. Yıkılan evler vakıflar idaresi tarafından tamir ediyor. Kendi zararını karşılayanlar faturasını vakıflar idaresine götürüp karşılığını alıyor. Derlerin birkaç tanesinde tadilat yapıldı. T.C yardım heyetinden 500 bin TL’lik sel felaketi için alınan bir para varmış. 
Kıvanç Demirtaş:
Dere bir yıldır ıslah edilemiyor. Taş taş üzerine konmadı. T.C. yardım heyeti 537 bin TL çıkardı. Yardımlar geldi kalem kalem açıklasın ne yapıldı gelen yardımlar. Evimden sular çıkardı. Beş torba kum torbası istedim yoktur dediler. 
Yüksel Çelebi –Belediye Başkanı:
Geçen Aralık ayında köyümüzde sel yüzünden taş taş üzerine kalmadı. Yaraları sarılmaya devam ediyor. Belediye olarak atlattık bu durumu. Bu yıl yine aynısını yaşamamayı temenni ediyoruz. Kimse boş durmadı çalıştı. Bilançomuzu Maliye Bakanlığına göndereceğiz. Söz konusu 537 bin TL hayal ürünüdür. 

Umut Caner: 
Her eve tek tek girdik. Destek verdik. Yapılan her şey dosyalanmıştır. Bağış yapılan formlar imzalanarak dosyalanmıştır. İhtiyaç listesinde olan herkese yardım etmeye çalıştık. Partizanlık asla yapmadık, benim alnım açıktır. 
Fazilet Özdenefe /CTP Milletvekili: 
Dikmen de eğer bugüne kadar yapılanlar yapılmasaydı çok daha büyüğü de yaşanabilirdi. Derelerin ıslahı ile ilgili sistematik çalışmalar yapılıyor. Maddi kaynaklar kısıtlı fakat burası kendi yağı ile kendi ciğerini kavurdu. 
Erek Çağatay /HP Milletvekili 
Dere yapımı ile ilgili tapu dairesi gerekli ölçümleri yaptı. Su dairesinden görüş alınır alınmaz bakanlar kuruluna önerge sunulacak. Dere yapımı ile ilgili girişim başlatılacaktır. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473