banner564

Üzgünüz

KKTC’de ‘tek’ Adli Tıp Uzmanı olan Dr. İdris Deniz Ankara’da bulunduğu için, trafik kazasında hayatını kaybeden Seda ve Devrim Yılmaz çiftinin cenaze törenleri yapılamıyor

Üzgünüz
banner598

Ömer KADİROĞLU
Kuzey Kıbrıs’ı yasa boğan trafik kazasında hayatını kaybeden Seda ve Devrim Yılmaz çiftinin cenazesi; otopsi yapacak tek Adli Tıp Uzmanı Dr. İdris Deniz’in yurt dışında bulunması nedeniyle bekletiliyor. 
   Diyalog’un ulaştığı Dr. İdris Deniz hala adanın tek adli tıp uzmanı olduğunu ve bir sınav için Ankara’ya gittiğini söyledi. Deniz, bugün gerçekleşecek sınav sonrasında akşam saatlerinde adaya döneceğini ve Yılmaz çifti için otopsinin yarın yapılacağını belirtti.
    Hiç suçları olmadığı halde, arkadan çarpma sonucunda hayatını kaybeden Yılmaz çiftinin yaslı ailesi ise yaşananlara isyan ediyor. 
    Diyalog’a konuşan Devrim Yılmaz’ın kardeşi Mehmet Yılmaz, “Kardeşimi ve eşini trafikte yılların ihmali sonucunda kaybettik. Üzüntümüz büyüktür. Bir başka üzüntümüz ise otopsiyi yapacak doktorun yurt dışında bulunması nedeniyle cenazelerimizi bekletmek zorunda kalmamızdır” dedi. 

‘Acımız büyük’
Mehmet Yılmaz, duygularını şöyle dile getirdi
“Tarifi imkânsız bir acı yaşadık. Duygularımı nasıl anlatacağımı bilmiyorum. Burada yollarda yaşanan ihmallerin sonucunda kardeşimi ve eşini kaybettik. Yollar ne yazık ki içler acısı durumda. Devlet sadece nasıl gelir sağlayabileceğini düşünmekten vatandaşını nasıl koruyabileceğini düşünemiyor. Tali yollar ile anayollar iç içe girmiş durumda. Binlerce araç var ancak yollar artan araç sayısına yetersiz kalıyor. Yetersiz kalan yolların tamir ve onarımı da ne yazık ki yapılmıyor. Trafikte birçok suç işleniyor ancak cezalar ne yazık ki caydırıcı değil. Adalet kendi kendini tecelli etmeye kalksa birileri devreye girerek ahbaplık muhabbetleri ile suçlular en hafif şekilde suçtan kurtuluyor. Adalet sistemi de yollar gibi çökmüş durumdadır. Yollardaki sorunların yanı sıra sağlıkta da sorunlar yaşanıyor. Paramızı çöpe atacak kadar zengin bir tane fazla eleman alıp vatandaşa hizmet verecek kadar da fakir bir ülkeyiz. Hayatını kaybeden kardeşime otopsi yapacak doktorun yurt dışında olması ve iki gün sonra gelecek olması nedeniyle biz cenazemizi defnedemiyoruz. Efendiler istediklerine trilyonları kendi menfaatleri için trilyonları sağlayabiliyor ancak vatandaşın bir cenazesine otopsi yapacak ikinci bir doktoru işe alacak paraları ne yazık ki yok. Ateş düştüğü yeri yakar derler bizim de canımız yanıyor.”

Köy halkı tepkili

   Seda-Devrim Yılmaz çiftinin ikamet yeri olan Aydınköy’de Diyalog’a konuşan vatandaşlar üzüntülerini dile getirdi.
   İşte görüşler: 

Aytaç Akdeniz
“Devrim Yılmaz abim çok iyi bir insandı. Çok severdik ve herkesle iyi geçinen bir kişiydi. Devrim Yılmaz’ın ve eşinin hayatını kaybettiği haberini aldığımızda yıkıldık. Kazanın yaşandığı yolda bir kazanın olması bekleniyordu. Söz konusu yolun yanı sıra ülke genelinde yollarda ciddi aksaklıklar var ve acilen giderilmesi gerekiyor. Asfalt bozuk, uyarıcı levhalar yok, aydınlatma yok. Bu yollarda ölümle her gün burun burunayız. Yetkililerden ivedilikle bir çözüm bekliyoruz. Başımız Sağolsun”

Seyfi Titiz
“Devrim Yılmaz çok iyi ve yardımsever bir insandı. Trafik kazasının yaşandığını ve Devrim Yılmaz’ın öldüğünü öğrendiğimde yıkıldım. Yollar içler acısı durumdadır. Aydınlatma, asfalt ve benzeri güvenlikler ülke genelinde ne yazık ki yoktur. Yetkililer biraz da olsa vatandaşları düşünerek bu eksiklikleri acilen gidermesi gerekiyor. Kaç kişi daha hayatını kaybedecek, kaç eve daha ateş düşecek de bu yollardaki gereken önlemler alınsın. Bu ilk değil ancak yollar yapılmazsa son da olmayacak. Başımız sağolsun”

Hasan Çoban (Emekli Polis Memuru)
“Devrim Yılmaz elimizde büyüdü. Çok iyi kalpli ve yardımsever bir ailenin çok iyi ve yardımsever bir evladıydı. Tanıdığı, tanımadığı herkesin yanı sıra suçlularla bile iyi anlaşan çok efendi birisiydi. 1 Kuruş etmeyen yollarımız nedeniyle bir canımızı daha yitirdik. Yollarımızda doğru düzgün bir uyarıcı levha, aydınlatma veya güvenlik önlemleri alınmıyor. Bu eksiklikler yüzünde diken üzerinde yollarda seyahat ediyoruz. Yolların yapılması elzemdir. Ben inanıyorum ki yolları düzeltecek para devlette var ancak icraat yoktur. Yetkililer kendi evlatlarına veya kendi tanıdıklarına bir bela gelince mi iş yapacaklar? Yetkililerden biran önce bir çalışma bekliyoruz. Devrim Yılmaz ve eşine rahmet diler geride kalanlara da sabır dilerim. Başımız sağolsun”

Gökhan Yazıcıoğlu
“Sözün bittiği yerdeyiz. İnsanın söyleyecek söz bulamadığı bir noktadayız. Çok sevip saydığımız bir abimizi kaybettik. Eline iğne batsa koşup yardım eden bir abimizi yollardaki ihmalkârlıklar nedeniyle kaybettik. Gelen hükümetlerin bu sorunlara bir çözüm bulmasını istiyoruz. Bizi artık oy olarak görmekten vaz geçsinler. Gerekli bütün evraklarımızı arabalar için çıkartsak da zifiri karanlık yollarda, çukurlarla dolu yollarda, hayatların kaybedildiği yollarda ve hiçbir güvenlik önlemi olmayan yollarda gitmek zorunda kalıyoruz. Yetkililerin biran önce yaşananların farkına vararak bu sorunlara çözüm üretmesi gerekiyor. Hepimizin başı sağolsun.”

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473