banner564

Dila Bilen'den gururlandıran başarı

Memoriad Türkiye Mental Aritmetik Şampiyonası’nda KKTC’yi temsil eden iki öğrenciden biri olan Dila Bilen, ikincilik elde etti

Dila Bilen'den gururlandıran başarı
banner598
Pelin YÜKSELAY
Ankara’da katıldığı Memoriad Türkiye Mental Aritmetik Şampiyonası’ndan ülkemize Türkiye ikinciliği ile dönen 8 Yaşındaki Dila Bilen, hem ailesini hem de öğretmenlerini gururlandırdı. 
Diyalog’a konuşan Dila Bilen, matematiği ve rakamları çok sevdiğini belirterek, öğretmeni Belgün Belevi ile bu olimpiyatlara hazırlandıklarını söyledi.
“Aslında birinci de olabilirdim” diyen Bilen, yarışma ortamının hayal ettiği gibi olmadığını belirterek, çok kalabalık bir ortamda yarıştıklarını ve heyecanlandığını kaydetti. 
Öğretmeninin, “Günde 20 dakika çalışmak yeter dediğini”, ancak kendisinin daha fazla çalıştığını söyleyen Bilen, gelecek yıl şampiyon olacağına inandığını ifade etti. Küçük Dila, kendisini yarışmaya hazırlayan öğretmenine ve ailesine de teşekkür etti.

Belevi: Bu bir yetenek değildir
Mega Aritmetik Lefkoşa Temsilciliği’nden Dila’nın öğretmeni Belgün Belevi de mental aritmetiği anlattı. Belevi, şunları kaydetti:
“Kıbrıs’ta toplum olarak az da olsa bir göz aşinalığımız vardır mental aritmetiğe o da Acun Ilıcalı’nın programlarından dolayı kaynaklanmıştır. Mental aritmetiğin yetenekle hiçbir alakası yok. Buradaki amaç, 5-12 yaş arası çocukların ki bu özel bir çocuk ya da seçilmiş bir çocuk olduğu anlamına gelmiyor, her çocuk için geçerli olan bir şey, özel bir eğitimle beynimizi daha aktif, daha seri bir şekilde çalışabilmesini sağlamak. Esas amacı bu programın.”

“Türkiye ikincliği elde etti”
Dila’nın ailesinin rastgele bu durumu keşfettiğini kaydeden Belevi, ardından kendisine ulaştıklarını ve çalışmaya başladıklarını anlattı. Dila’nın matematiği, rakamları çok sevdiğini kaydeden Belevi, bir buçuk, iki yıllık bir çalışmanın ardından Dila’nın olimpiyatlara katılıp Türkiye ikinciliğine kadar yükseldiğini söyledi.
 
“Günde 20 dakikalık çalışma yeter”
Mental aritmetiğin, yetenekle hiçbir ilgisi olmadığını bir kez daha vurgulayan Belevi, özel bir eğitim programı çerçevesinde çocukların çalışmasıyla gelişen bir durum olduğunu söyledi. 
Çalışmaların özel bir program sayesinde gerçekleştiğini kaydeden Belevi, günde 20 dakikalık çalışmalarla bu durumun geliştiğini kaydetti. 

Güncelleme Tarihi: 14 Ekim 2015, 11:13
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473