banner564

Dış destek önemli

Serdar Ufuk ile Ziya Yoğurtçu, Bakan Ertuğruloğlu’nu ziyaret ederek, yurtdışında yaşayan Kıbrıslı Türklerin temsiliyet talebi ile diğer bazı isteklerini iletti

Dış destek önemli
banner598

Özlem GÜRAN

Yurtdışı Kıbrıslı Türkler Birliği Platformu İstanbul Temsilcisi Serdar Ufuk ile Avustralya Temsilcisi Ziya Yoğurtçu, Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu’nu ziyaret ederek, yurtdışında yaşayan Kıbrıslı Türklerin temsiliyet talebi ile diğer bazı isteklerini iletti.
Ziyarette konuşan Yurtdışı Kıbrıslı Türkler Birliği Platformu İstanbul Temsilcisi Serdar Ufuk, yurtdışında yaşayan Kıbrıslı Türkler olarak vatanlarıyla bağlarını koparmak istemediklerini, temsiliyet hakkı talep ettiklerini ve bu haykırışlarını en iyi duyabilecek kişinin Dışişleri Bakanı olduğunu düşündüklerini söyledi.
Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu da ziyarette yıllardır gündemde olan ve bilgilerinde olan konuların bir kez daha bilgilerine getirildiğini söyledi. 5 yıl Londra’da temsilcilik görevi yaptığını, Kıbrıslı Türklerin haklı davasıyla ilgili yararlar sağlayabilecekleri hayaliyle oraya gittiğini ancak 5 yıl sonra büyük bir hayal kırıklılığıyla ülkeye döndüğünü anlattı.
Londra’da Kıbrıslı Türkler tarafından kurulmuş çok dernek olduğunu ama bunların Kıbrıslı Türkleri temsil etmediğini dile getiren Ertuğruloğlu, diasporanın ise ülkeye güç katan bir yapı olması gerektiğini; Yahudi, Rum, Ermeni diasporalarının böyle olduğunu, ancak Kıbrıslı Türklerin diasporasının KKTC’den güç bekleyen bir şekilde çalışmaya gayret ettiğini, burada bir terslik olduğunu kaydetti.
Ertuğruloğlu, temsiliyet hakkının başka bir şey olduğunu ancak bir diaspora ülkeye katkı sağlayacaksa bunun bulundukları ülkede bir güç olmalarından geçtiğini de ifade etti. 

Güncelleme Tarihi: 23 Temmuz 2016, 09:46
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474