banner564

Dışarıda rahat durmuyorlar

Ormanlık alanda pusuya yatan narkotiğin suçüstü yakaladığı ve tasarruflarında 60 gram uyuşturucu bulunanBulut Sarıdoğan ile Ömer Otu, cezaevine gönderildi

Dışarıda rahat durmuyorlar
banner598
Hüseyin ÇİÇEK
Gazimağusa’da geçtiğimiz Cumartesi günü Narkotik Şube operasyonu sonucu tasarruflarında 60 gram uyuşturucu ile suçüstü yakalanan zanlılar, Bulut Sarıdoğan ile Ömer Otu soruşturmalarının tamamlanmasına müteakip dün Gazimağusa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı.
Mahkemeye meseleyi aktaran Narkotik Şube’de görevli polis memuru Cüneyt Arkın, 29 Temmuz 2017 tarihinde saat 15.30 raddelerinde, Gazimağusa-Lefkoşa anayolu üzerinde bulunan arıtma tesisinin karşı tarafında bir uyuşturucu alış verişi olacağı bilgisini aldıklarını söyledi.
İhbar üzerine bölgeye gittiklerini ifade eden Arkın, yaptıkları arama sonucunda, tarla içerisinde bulunan bir ağacın altına içerisinde 60 gram uyuşturucu olan bir poşet bulduklarını anlattı.
Arkın, poşeti bulduktan sonra pusu görevine başladıklarını aktardı.

Kaçmayı denediler
Arkın, zanlıların kiralık bir araç ile bölgeye geldiklerini ve Bulut Sarıdoğan’ın uyuşturucu maddeyi almak için araçtan inerek konu uyuşturucu maddenin bulunduğu poşeti aldığı sırada suçüstü tespit edildiğini ve kaçmaya çalıştığı sırada da makul güç kullanılarak alıkonulduğunu anlattı. Arkın, yine kaçmaya çalışan zanlı 2 Ömer Otu’nun da makul güç kullanılarak alıkonulduğunu söyledi.

Hüküm giydi
Zanlılar aleyhinde yürütülen soruşturmanın tamamlandığını bildiren Arkın, zanlı 1 Bulut Sarıdoğan’ın daha önceden uyuşturucu ile ilgili davalardan tam iki kez hüküm giydiğini ve serbest kalması halinde suç işlemeye devam etmesinin kuvvetle ihtimal olduğunu bildirdi. 
Zanlı 2 Murat Otu’nun ise KKTC ile hiçbir bağının olmadığını bildiren Arkın, her iki zanlının davaları görüşülünceye kadar Merkezi Cezaevi’ne gönderilmesini talep etti.
Huzurundaki şahadeti değerlendiren Yargıç Gülay Süleymanoğlu, her 2 zanlının da davaları görüşülünceye kadar ve 2 ayı geçmemek şartı ile Merkezi Cezaevi’ne gönderilmesine emir verddi. 

Güncelleme Tarihi: 03 Ağustos 2017, 06:11
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474