banner564

Doğa dostu tedbirler

Çevre gönüllülerine ceza yazma yetkisi verilecek, marketlerde naylon poşet kullanımını azaltmak için ücretlendirme gündeme alındı

Doğa dostu tedbirler
banner598
Uğur İRTEM
Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı, Turizm ve Çevre Bakanlığı, Kıbrıs Türk Biyologlar Doğayı Araştırma ve Koruma Derneği ve Kuzey Kıbrıs Çevre Platformu’nun katkılarıyla hazırlanan ve 9’uncu sınıflarda okutulmaya başlanan “Ekoloji ve Çevre Kitabı” basına tanıtıldı.
Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı’nda yer alan tanıtıma, Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Özdemir Berova, Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Kıbrıs Türk Biyologlar Doğayı Araştırma ve Koruma Derneği Medya Sekreteri Hasan Sarpten, Kuzey Kıbrıs Çevre Platformu temsilcisi Teksen Köroğlu ile bakanlık müsteşar ve müdürleri katıldı.
Açılış konuşmalarıyla başlayan tanıtımda, Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Özdemir Berova, Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Kıbrıs Türk Biyologlar Doğayı Araştırma ve Koruma Derneği Medya Sekreteri Hasan Sarpten, Kuzey Kıbrıs Çevre Platformu temsilcisi Teksen Köroğlu konuştu.
Bakan Fikri Ataoğlu, ilgili yasada değişiklik yapılarak çevre gönüllülerine çevreyi kirletenlere ceza yazma yetkisi verilmesi ve marketlerde yoğun şekilde kullanılan naylon poşetleri azaltmak için ücretlendirmeye gidilmesi yönünde çalışma başlattıklarını açıkladı.
Ataoğlu, okullarda çöplerin ayrıştırılarak toplanması amacıyla 3 gözlü çöp bidonu uygulaması başladığını belirtti.

Berova: Önemli bir yol haritası olacak
Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Özdemir Berova, 9. Sınıf Ekoloji ve Çevre Ders Kitabının çevre ve ekolojik dengenin bozulmaması için mücadele veren çevre kuruluşlarının temsilcileri ile istişare içerisinde ortaya çıktığını kaydetti.
A’dan Z’ye ekolojik ve çevre bilgisi aktaran kitabın, KKTC’nin geleceği, gençlere ülkenin ekolojik sistem ve çevresinin önemini anlama ve korumaları adına önemli bir yol haritası olacağını ifade eden Berova, dünyanın temel sorunları sıralamasında çevre sorunlarının; savaş, ekonomik ve politik sorunlarla ilk sıraları paylaştığının altını çizdi.

Sarpten: Yıllar süren bir mücadelenin sonucu
Kıbrıs Türk Biyologlar Doğayı Araştırma ve Koruma Derneği Medya Sekreteri Hasan Sarpten de konuşmasında, ülkedeki çevre sorunlarının her geçen gün aratarak devam ettiğini belirterek, bu konuda çevre örgütlerinin yoğun bir mücadele yürüttüğünü söyledi.
Sarpten, Ekoloji ve Çevre dersinin yıllar süren bir mücadelenin sonucu okullarda okutulmaya başlandığını vurguladı.

Güncelleme Tarihi: 13 Ekim 2016, 10:01
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474