banner564

‘Doğal’ bir gün

Sağlıklı yaşama dikkat çekmek için Tatlısu’da düzenlenen Ot Kültür Festivaline vatandaşların yanında siyasiler de yoğun ilgi gösterdi 

‘Doğal’ bir gün
banner598

 Girne’ye bağlı Tatlısu Köyünde bu yıl 4’üncüsü düzenlenen Ot Kültür Festivaline, yağmurlu havaya rağmen vatandaşların yanında siyasiler de yoğun ilgi gösterdi. Festivalin açılışına; Cumhurbaşkanı Akıncı, Başbakan Tufan Erhürman, TC Lefkoşa Büyükelçisi Ali Murat Başçeri, bazı bakanlar ve askeri ve sivil diğer bazı yetkililer de katıldı.

Tatlısu Belediye Başkanı Hayri Orçan, doğal yaşamın önemine dikkati çekmek amacıyla böylesi bir festival düzenlediklerini kaydederek, sentetik ve kimyasal ürünler neticesinde kanser vakalarının arttığını belirtti.

Erhürman: Ot yemekleri turizmde yer almalı
Başbakan Tufan Erhürman da bu haftadan itibaren Kuzey Kıbrıs’ta her hafta sonu benzer festivallerin düzenleneceğini kaydederek, Tatlısu Festivalinin herkes için özel bir anlamı bulunduğunu kaydetti.
“Bizim bu ülkede ot diye andığımız ama hepsi yıllardır bu ülkede çeşitli yemeklerde kullanılmış şu anda aslında Kıbrıs gastronomisinin bir parçası haline gelmiş doğadan toplanan ürünlerden bahsediyoruz” diyen Başbakan Erhürman, söz konusu ot ve bu otlardan yapılan yemeklerin de turizmde yer alması gerektiğini vurguladı.

Akıncı: Yağmur berekettir
Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı da ülkede en yağışlı yıllardan birini geçirdiklerini kaydederek, “Bu yağmurlu havada festival olacak mı diye tereddüt ettim ama şu sonuca vardım yağmur berekettir bu bereketini istiyoruz mademki, e biraz sıkıntı da verirse sıkıntısına da katlanacağız” dedi.
Güneşli havalarda festivale katıldıkları gibi yağmurlu havalarda da katılacaklarını dile getiren Akıncı, Tatlısu’nun festivalde iki tane marka taşıdığını bunlardan birinin ot kültür, diğerinin ise harnup festivali olduğunu ifade etti.
Konuşmaların ardından Cumhurbaşkanı Akıncı ve beraberindekiler festivali gezerek otlardan yapılan yemeklerin tadına baktılar.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473