banner564

“Doğaya dokun”

Cumhurbaşkanlığı’nda, “5 Haziran Dünya Çevre Günü” dolayısıyla etkinlik düzenlendi

“Doğaya dokun”
banner598
Cumhurbaşkanlığı’nda “5 Haziran Dünya Çevre Günü” dolayısıyla “Doğaya Dokun” etkinliği düzenledi. “Oyunlar” başlığı altındaki ilk etkinlik 10.00-10.45 saatleri arasında yapıldı. Etkinlik çerçevesinde KKTC’deki tüm ilkokullardan Cumhurbaşkanlığı’na gelen çocuklar, Biyolog Asuman Kuyucu ile ekolojik bahçeyi gezdi; ağaçlardaki kuş resimlerini topladı ve Hasan Bağlar’ın doğa fotoğraflarından oluşan sergisini ziyaret etti.
   Daha sonra Temiz Düşün Proje Onursal Başkanı Prof. Dr. Vamık Volkan ve Cumhurbaşkanı’nın eşi Meral Akıncı birer konuşma yaptı.
   Konuşmaların ardından Cumhurbaşkanlığı Çevre Temizliği ve Çevre Koruma Projesi “Temiz Düşün”e katkı koyan Kıbrıs Türk Belediyeler Birliği Başkanı Ahmet Benli ve Sivil Savunma Teşkilatı Başkanı Erdoğan Çelebi’ye teşekkür plaketi takdim edildi. 
   Plaket takdiminin ardından çocuklar sanatçı Hikmet Uluçam ile resim yaptı ve etkinlik sonunda çocukların, yaptıkları resimler sergilendi.

Volkan, çevrenin önemini anlattı
    Prof. Dr. Vamık Volkan, çocuklara çevrenin önemini anlattığı konuşmasında, ailesinden ve çocukluğundan bahsederek, çocuklara ne kadar önemli olduklarını söyledi. Volkan, çocukların büyüklere hürmet etmesinin ne olduğunu anlattı ve bunun karşılığında büyüklerin de çocuklarla gurur duymasından bahsetti. 

Akıncı: Doğada sadece insanlar yaşamıyor
   Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın eşi Meral Akıncı da konuşmasında, 5 Haziran’ın neden BM tarafından Dünya Çevre Günü olarak belirlendiğini çocuklara anlattı. Doğada sadece insanların yaşamadığını, bitkiler, ağaçlar ve hayvanların da doğada var olduğunu kaydeden Akıncı, denizlerin, göllerin ve ormanların doğanın bir parçası olduğunu ve tümünün bir bütün olarak önemli olduğunu belirtti. Gelecek nesillere temiz bir çevre bırakmak gerektiğini ancak insanların güçlendikçe yaptıklarıyla doğayı bozduklarını ifade eden Akıncı, “Bu sadece bizim dünyamız değil” dedi.

Kimler mesaj yayınladı?
 “5 Haziran Dünya Çevre Günü” dolayısıyla;   Halkın Partisi (HP),  KTMMOB Çevre Mühendisleri Odası, Kuzey Kıbrıs Çevre Platformu (KKÇP), Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP), Kıbrıs Sağlık Turizmi Konseyi Başkanı Ahmet Savaşan, Yeniden Doğuş Partisi (YDP) Kadın Kolları Başkanı Nurcan Çiftçi birer mesaj yayınladı.

Güncelleme Tarihi: 06 Haziran 2017, 10:48
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474