banner564

Doğru yoldayız

Atun ve Ataoğlu, Londra’daki tanıtımın Rumların protestoları ile başlamasını değerlendirdi

Doğru yoldayız
banner598
İngiltere’nin başkenti Londra’da düzenlenen “Kuzey Kıbrıs Festivali” (Festival of North Cyprus), “KKTC’yi Londra’ya taşıyoruz” sloganı ile yapılıyor. 
Yapılan açıklamaya göre, “The Business Design Center”da gerçekleşen fuara katılan Turizm Ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu ve Ekonomi ve Enerji Bakanı Sunat Atun, uluslararası platformlarda Kıbrıslı Rumların engellemeleri ve protestoları ile karşılaşıldığını belirterek, bunu eleştirdi. 
Bakan Ataoğlu, Londra’daki etkinlik alanı dışında Rumların protesto gösterisi yaptığını, bunlar karşısında Kıbrıslı Türklerin kucak kucağa yan yana olduğunu belirtti. 
Bakan Atun da protestonun, kendilerinin doğru yolda olduğunu gösterdiğini belirterek, “Kıbrıslı Türklerin kendi yoluna ilerlemesinin Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne ne kadar önemli kazanımlar sağladığının ve bizim ne kadar doğru yolda olduğumuzun en temel göstergesidir” ifadelerini kullandı. 

Yoğun katılım oluyor…
İlk kez düzenlenmesine karşın yoğun bir katılımın gerçekleştiği festivalde, KKTC’den turizmciler, otelciler, üniversiteler, bankalar, hava yolu şirketleri, inşaat ve emlak şirketleri, sanayiciler ve sağlık sektöründen firmaların yanı sıra Londra’dan da Kıbrıslı Türk turizmciler yer alıyor.
İngiltere’de yaşayan Kıbrıslı Türklere yönelik olarak düzenlenen festivalle, Kuzey Kıbrıs’ın bir turizm destinasyonu olarak yurtdışında tüm sektörleriyle, kitle ve alternatif turizm çeşitleriyle tanıtılması hedefleniyor.
Kıbrıslı Türklerin tatil tercihlerini Kuzey Kıbrıs’ta yapması ve ülkeye katma değer sağlanması hedeflenen festival ile dayanışma ruhunun geliştirilmesi amaçlanıyor.
Festivalin açılışı Turizm ve Çevre ve Bakanı Fikri Ataoğlu ile Ekonomi ve Enerji Bakanı Sunat Atun tarafından yapıldı.

Güncelleme Tarihi: 06 Mayıs 2017, 10:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474