banner564

Karar beraat

59 yaşındaki Mehmet Günsay’ın ölümüyle neticelenen kaza ile ilgili yargılanan Osman Özduman, mahkeme tarafından kusursuz bulundu

Karar beraat
banner598

Hüseyin ÇİÇEK

Kumyalı ile Ziyamet anayolunda 13 Mayıs 2015 tarihinde  meydana gelen ve Mehmet Günsay’ın ölümü ile sonuçlanan kaza ile ilgili yargılanan Osman Özduman, yargılandığı Gazimağusa Ağır Ceza Mahkemesi tarafından aleyhine getirilen tedbirsizlik sonucu ölüme neden olma davasından suçsuz bulunarak beraat ettirildi. 
Mahkeme, sanığın kazada hiçbir tedbirsizliğinin olmadığını, tam aksine müteveffanın aracını gördüğü anda aracını durdurarak mümkün mertebe yolun soluna yaklaşıp gereken tüm tedbirleri aldığı yönünde bulgu yaptı.
Mahkeme, kazanın oluşumuna müteveffanın hatalarının neden olduğunu ifade etti. Sanığı tedbirsizlik sonucu ölüme neden olma ve benzeri davalardan beraat ettiren mahkeme, hitam bulmuş öğrenci ehliyeti, seyrüsefersiz, muayeye ruhsatsız, sigortasız araç kullanma ve kanunsuz yolcu taşıma davalarından sanığı suçlu bularak toplam 4 bin 250 TL para cezasına mahkum etti.

Direksiyonu sola kırarak durdu
   Başkan Melek Esendağlı ile üye Yargıçlar Murat Soytaç ve Seran Bensen’den oluşan Gazimağusa Ağır Ceza Mahkeme Heyeti adına davanın kararını Yargıç Murat Soytaç açıkladı. 
Kaza esnasında müteveffanın yönetimindeki KH 971 plakalı araç ile hız sınırının üzerinde seyrederken, sanığın yönetimindeki JD 246 plakalı biçerdöver aracın seyrettiği şeride girdiğini anlatan Soytaç, sanığın, müteveffanın  kendi şeridine girdiğini gördüğü anda direksiyonu mümkün mertebe yolun soluna kırdiğini ve aracını durdurduğunu söyledi.
 
Bazı tahkikat eksiklikleri yapıldı
   Biçerdöver aracın tablasının da en yüksek seviyede olduğunu ve durduğu esnada da bariyerlerden daha yüksek bir seviyede durduğunu bunun da, tablanın orta şeridi ihlal etmediğinin açık bir göstergesi olduğunu belirten Soytaç, kaza sonrası yapılan tatbikatta olan bazı tahkikat eksikliklerini de dikkat çekti.

Sanık alması gereken tüm tedbirleri aldı
   Soytaç, kaza esnasında sanığın alması gereken tüm tedbirleri aldığının açıkca görüldüğünü, müteveffanın ise gerek hız sınırının üzerinde bir süratle seyrederek, gerekse sanığın kullanımındaki araç ile mesafesinin sadece 60 metreyken yolu kontrol etmeyerek araç içerisinde bir şeyler arayarak, kazanın oluşumuna hatalı ile sebebiyet verdiğini anlatttı.
Soytaç, sanığı itham edildiği tedbirsizlik ile ölüme neden olma ve benzeri 3 davadan suçsuz bularak beraat ettirdiklerini açıkladı.

4 bin 250 TL ödedi
   Sanığı itham edildiği diğer suçlar olan seyrüsefer ruhsatız araç kullanma, muayene ruhsatsız araç kullanma, sigortasız araç kullanma, hitam bulmuş öğrenci ehliyeti ile biçerdöver araç kullanma ve kanunsuz yolcu taşıma suçlarından suçlu bulduklarını açıklayan Soytaç, konu davaların Ağır Ceza Mahkemeleri kapsamına giren davalar olmadığını ve sanığın duruşma sürecince Merkezi Cezaevi’nde tutuklu olarak geçirdiği süreyi de gözönünde bulundurarak sanığı para cezası ile cezalandırmayı uygun ve adil bulduklarını aktardı ve sanığı mahkum olduğu suçlardan toplam 4 bin 250 TL para cezasına mahkum etti.

Güncelleme Tarihi: 06 Mayıs 2017, 10:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474