banner564

‘Doğum günümüz bırakın gidelim’

Kapalı Maraş’ta cep telefonu, fotoğraf makinesi ve uzaktan kumandalı Drone ile çekim yapan Rus çift casusluk şüphesiyle tutuklanmaya tepki gösterdi:

‘Doğum günümüz bırakın gidelim’
banner598

 Suna ERDEN

Gazimağusa’da Kapalı Maraş bölgesinde şüpheli Rus çift yakalandı. Ruslan Kalevanko ile Elvira Kalevenko çifti, birinci derece askeri yasak bölge olan Kapalı Maraş’ta hem cep telefonu hem fotoğraf makinesi hem de havadan çekim yapmakta kullanılan, anında internete bağlanılabilen uzaktan kumandalı ve insansız hava aracı olarak nitelendirilen Drone ile çekim yaparken tespit edildi. Tam teçhizat ile yakalanan Rus çift,  dün tutuklama talebiyle Lefkoşa’da mahkemeye çıkarıldı. 

Çekim yaparken yakalandılar
Duruşmada Gazimağusa Adli Şube’de görevli polis memuru zanlılar hakkındaki iddiaları aktardı. Polis, Güney Kıbrıs’ta yaşayan zanlıların 23 Temmuz saat 17.00 sıralarında yasal bir şekilde araçları ile Kuzey Kıbrıs’a geçiş yaptıklarını söyledi. Polis, zanlıların daha sonra Kapalı Maraş bölgesinde gittiğini, orada cep telefonu, fotoğraf makinesi ve Drone ile çekim yaparken askerler tarafından yakalandığını ifade etti. Kapalı Maraş’ı çeken zanlıların gözaltına alındığını, haklarında soruşturma başlatıldığını kaydeden polis, cep telefonlarının, Drone ve fotoğraf makinesinin incelenmek üzere emare alındığını söyledi. Soruşturmanın devam ettiğini, emarelerin inceleneceğini belirten polis, zanlıların 2 gün tutuklu kalmasını talep etti.

“Suç olduğunu bilmiyordum…”
Mahkeme talebi kabul ederken söz alan Ruslan Kalevanko, Kapalı Maraş’ta çekim yapmanın yasak olduğunu bilmediğini öne sürerek, “Doğum günümdü, tatil için geldik. Turistlik yerleri çekiyordum. Suç olduğunu bilmiyordum. Ayrıca sadece ben çektim, eşim çekmedi” iddiasında bulundu.  

Güncelleme Tarihi: 25 Temmuz 2018, 12:11
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474