banner564

KISBÜ, başarılı öğrencilere yönelik Kayseri-Kapadokya gezisi düzenledi

Eğitime teşvik

KISBÜ, başarılı öğrencilere yönelik Kayseri-Kapadokya gezisi düzenledi
banner598

 Kıbrıs Sosyal Bilimler Üniversitesi (KISBÜ), Liselerarası Girişimcilik ve Yenilikçi Fikir Yarışması’nı kazanan öğrencilere, öğretmenleriyle beraber Kayseri-Kapadokya gezisi düzenlendi.

Kıbrıs Sosyal Bilimler Üniversitesi-Proje Araştırma ve Geliştirme Merkezi’nin (KISBÜ-PARGEM), Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçiliği Kalkınma ve Ekonomik İşbirliği Ofisi, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) ve KKTC Milli Eğitim Bakanlığı’nın katkılarıyla KKTC’de ilk kez düzenlediği yarışma, KISBÜ’nün, Haspolat’taki kampüsünde 10 Mart’ta gerçekleştirilmişti.
KKTC’de öğrenim gören lise öğrencilerinin, yenilikçiliğe dayalı, girişimciliği teşvik ederek, desteklemeyi amaçlayan proje, lise öğrencilerinin yenilikçilik temelli düşünme yeteneğine sahip olmalarını sağlayarak, yenilikçiliği, girişimcilik sürecinin merkezine yerleştiren bir nesil yetişmesine katkıda bulunmayı, böylece girişimcilik ve yenilikçilik konularına yönelik farkındalığı arttırmayı hedefliyor.
Yarışmaya, KKTC genelinden (Lefke, Karpaz, Gazimağusa, Lefkoşa, Girne) 55 liseli öğrenci, 10 öğretmen ve 12 jüri üyesi katılmıştı.
Kültür gezisi kapsamında ise Milli Mücadele Müzesi, Kayseri Kalesi, Kayseri Kapalı Çarşısı, Mimar Sinan Eserleri, Selçuklu Müzesi ve Kapadokya bölgesi ziyaret edildi.
Ayrıca ziyaret kapsamında öğrenciler ebru sanatı dersi alarak keyifli vakit geçirdiler.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474