banner564

Dörtyol dert dolu

Üniversite mezunu gençlerin tarlalarda çalışmak veya çobanlık yapmak durumunda kaldığını anlatan muhtar Salih Erel, işsizliğin her geçen gün arttığını belirtti

Dörtyol dert dolu
banner598
 Gazimağusa’ya bağlı Dörtyol köyünün Muhtarı Salih Erel, bölgesinde işsizliğin ciddi bir sorun olduğunu söyledi. Köyün gençlerinin yaklaşık olarak %80’ inin işsiz olduğunu söyleyen Erel, üniversite mezunu gençlerin tarlalarda çalışmak veya çobanlık yapmak durumunda kaldığını anlattı. Siyasilerin kendilerini sadece seçim döneminde hatırladığını dile getiren Muhtar Erel,  taleplerine gösterilen ilgisizlikten dolayı köylerinin ismini ‘Dertyolu’ olarak değiştireceklerini aktardı.
Diyalog’a, Dörtyol’un sorunlarını anlatan Erel; hayvancının, çiftçinin, hemen hemen herkesin sıkıntıları olduğunu belirtti. Hayvancılıkla uğraşan köylülerinin pahalı olmasından dolayı yem alamayacak duruma geldiğini söyleyen Erel, çiftcilerin de kuraklık nedeniyle  sıkıntı çektiğine değindi.
Elektrik zammı da vurdu
Dörtyol köy muhtarı, elektriğe yapılan zammın da köyde sıkıntı yarattığını belirtti. Muhtarlık binasını çok sık kullanmadığı ve neredeyse Fenomenbet hiç elektrik tüketmediğini anlatan Muhtar Erel, buna rağmen kendisine gelen faturanın 114 TL olduğunu ifade etti. 
“Mandıra yolları asfalt ister”
Erel ayrıca köylerinde mandıralara giden yolun asfaltlanmak amacı ile ihaleye çıktığını, söz konusu ihalenin Ağustos ayında sonuçlandığını, ancak o tarihten bu yana henüz yol ile ilgili hiçbir çalışmanın yapılmadığını sözlerine ekledi.
Köylüye kredi yok
Dörtyol kahvehanesinde Diyalog muhabirine dert yanan köylüler, hayvancılık ve çiftçilik ile uğraşan kişilerin Ziraat Bankası’na kredi amaçlı başvurduklarını ancak hiçbir sonuç alamadıklarını söyledi. 
Zam bütçeye de dokundu
Hükümetin son yaptığı elektrik zammına aşırı derecede tepkili olduklarını söyleyen köylüler, çektikleri geçim sıkıntısının daha da arttığını savundu. Son yapılan bu zammın bütcelerini oldukça olumsuz etkilediğini söyleyen köylüler zammın derhal geri alınmasını istedi.

Güncelleme Tarihi: 22 Aralık 2013, 18:34
YORUM EKLE
YORUMLAR
Selami Haktan
Selami Haktan - 10 yıl Önce

hepsimiz işsizik devletten yardım bekliyoruz...

SIRADAKİ HABER

banner608

banner473