banner564

Dostluk pekişecek

LTB ile Mersin Yenişehir Belediyesi arasında iş birliği protokolü imzalandı

Dostluk pekişecek
banner598

 Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) ile Mersin Yenişehir Belediyesi arasında dostluğu ve dayanışmayı geliştirmek amacıyla iş birliği protokolü imzalandı.

Yapılan yazılı açıklamaya göre, ortak projelerin hazırlanması ve uygulanmasında iki şehrin yönetiminin karşılıklı anlayış ve güvene dayalı ortaklığının önemini göz önünde bulundurmayı amaçlayan protokole, LTB Başkanı Mehmet Harmancı ile Mersin Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit imza koydu.   
Protokol ile her iki taraf da yurttaşları arasında iletişimi geliştirmek, eşitlik ve mütekabiliyet ilkelerine bağlı kalarak; kültür, sanat, sosyal belediyecilik, toplumsal cinsiyet eşitliği, çocuk hakları, engelli hakları, sağlık, eğitim, spor, uluslararası ilişkiler ve tanıtım faaliyetleriyle ilgili iş birliği yapacak.
Ayrıca,  kentsel tasarım, hayvan hakları ve diğer ilgili alanlarda karşılıklı bilgi ve tecrübe paylaşımında bulunularak ve ortak etkinlikler düzenlenecek ve belirlenecek konularda uzman gruplarla ortak çalışmalar yapılacak.

Memur ve işçiler birlikte çalıştı
Öte yandan Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) yaşamaktan keyif alınan temiz bir başkent için dün hem memurlar hem de işçi çalışanların katılımı ile cadde ve sokak temizliklerine başladı.
Açıklamaya göre, LTB Başkanı Mehmet Harmancı’nın da katıldığı temizlik çalışmasında saat 09.00’dan 14.00’e kadar Başkent Lefkoşa’da önceden belirlenen sokaklarda kağıt atıkları, pet şişe, cam şişe ve plastik atıklar toplandı. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474