banner564

“Dövizdeki artış bizim dışımızda”

Başbakan Kalyoncu, Bakanlar Kurulu’na girmeden önce soruları yanıtladı

“Dövizdeki artış bizim dışımızda”
banner598
Başbakan Ömer Kalyoncu dünkü Bakanlar Kurulu toplantısı öncesinde basına, önceki gün belirlenen yeni asgari ücret, döviz ve üçlü kararname konularıyla ilgili açıklama yaptı.
Asgari ücrete konu olan hayat pahalılığının 1.90 olarak belirlendiğini kaydeden Kalyoncu, hayat pahalılığının belirlenmesinde yasal yöntemler olduğunu, asgari ücretin de bu kapsamda belirlendiğini söyledi.
Dövizdeki artışın dünya konjonktüründeki değişiklik ve Türkiye’deki siyasi istikrarsızlıkla ilgili olduğunu kaydeden Kalyoncu, “Bunu değiştirecek konumda değiliz” dedi.
Üçlü kararname konusuna da değinen Kalyoncu, hükümet programında yer alan yeni müşavir yaratılmayacağı sözünün arkasında olduklarını vurguladı.

Başbakana zor soru…
Bir basın mensubunun, “Siz, ‘Başbakan olarak asgari ücretteki 55 TL’lik artışı sindirebildiniz mi?” sorusu üzerine Kalyoncu, “Hiçbir ücret insanlar için yeterli değildir. Benim anlayışıma göre önemli olan, insanların rahat yaşayabileceği ortamların yaratılmasıdır. Hepimiz bunun için uğraşıyoruz” dedi.
Asgari ücretin hesap kitap neticesinde ortaya çıktığını vurgulayan Kalyoncu, “Yasalar ve kurallar bizi bağlıyor. Ben solcu bir insan olarak başbakanım. Bana, ‘55 TL’yi içinize sindirdiniz mi?’ diye soru sorulduğunda zoruma gider. Çünkü tabii ki yeterli değil” şeklinde konuştu.

BRTK Müdürü Mustafa Tosun
Başbakan Ömer Kalyoncu başkanlığında toplanan Bakanlar Kurulu, Bayrak Radyo-Televizyon Kurumu (BRTK) Müdürü mevkiine, bir süreden beri bu görevi vekaleten yürüten Mustafa Tosun’u atadı.
Bakanlar Kurulu, Genel Tarım Sigortası Fonu Hayvancılık Zorunlu Sigorta Tüzüğü kuralları çerçevesinde büyükbaş ve küçükbaş hayvan üreticilerinin tazmin edilmelerini de karara bağladı.
Başbakanlıktan yapılan açıklamaya göre, yaklaşık 3 saat süren Bakanlar Kurulu toplantısında, Genel Tarım Sigortası Fonu Yönetim Kurulu’nun büyükbaş ve küçükbaş hayvan üreticilerinin ödenmesiyle ilgili olarak 1 Temmuz–31 Aralık 2015 (her iki tarih de dahil) tarihleri arasında geçerli olmak üzere kullanılacak tazminat kıstasları şöyle belirlendi:
“Büyükbaş hayvanlar 10.00 TL./kg; küçükbaş hayvanlar 10.00 TL./kg; buzağı (1 günlük) 600 TL/adet; 1 (günden büyük) – 6 aylık büyükbaş hayvan 1.500 TL/adet; 6 (aydan büyük) – 12 aylık büyükbaş hayvan 2.500 TL/adet.”
Kurul, Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu Çalışma, Usul ve Esasları Tüzüğü’nün onaylanması kararını da üretti.

Güncelleme Tarihi: 20 Ağustos 2015, 09:27
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474