banner564

DP-UG’liler ne dedi....

DP-UG’liler ne dedi....

DP-UG’liler ne dedi....
banner598

 Çiğdem AYDIN

Mustafa Arabacıoğlu: Canlı bir kurultay geçirdik

“Seçim açısından oldukça canlı bir kurultay geçirdik. Genel Başkanlık için 4 adayın çıkması noktasında ise yorum yapmak istemiyorum.Cesaretlerinden dolayı arkadaşlarımızı kutluyorum.Siyasette demokrasi şöleni yaşanıyor.Ulusal Güçler ise Demokrat Parti’ye katılarak ciddi bir motivasyon kaynağı olduklarına inananlardanım ben. Adaylar arasında bazı söylemeler olur bu konuda söylenecek çok fazla söz yoktur. Aslında her aday için yarıştığı diğer aday karşısında bazı muhalif duruşlar tabi ki sergiler ama bunlar burada,bu kurultay salonunda kalmalıdır.Kim kazanırsa kazanana saygı duyarak amaç halka hizmet vermek ve partiyi daha ileri taşımak olmadır.”

Anıl Kaya: Son söz delegenindir

“Siyasi parti kurultayları siyasetin olmazsa olmazlarıdır. Geleceğe yönelik vizyon geliştirebilmek ve partilerin kendi içlerinde öz eleştiri yapabilmelerini sağlar. Yeni yönetim kadrolarını belirlemek için de oldukça önemlidir. Bu kurultayın hayırlara vesile olmasını temenni ederim. İleriye yönelik baktığımız zaman ülkede ekonomiye yönelik ciddi sıkıntılar var bu açıdan siyasi partilerin vizyonları önemlidir. Kurultaylarla ilgili olarak geçmişte yaşanan süreçlerin buraya da aktarılmaması önemli yine de son söz delegemizindir. Çok adaylı bir kurultay olması da parti içerisindeki demokrasinin kendini göstermesidir.”

Türkay Tokel: DP-UG’de yeni bir sayfa

“2 Şubat Demokrat Parti Ulusal Güçler , KKTC siyasi tarihine de yeni bir sayfa açtığı tarihtir. 2 şubat DP-UG’nin ülke yönetiminde ağırlık hissetireceği bir dönemdir. 2 şubat demokrasimiz için de önemlidir. 4 adaylı ve yarışlı bir kurultaydır. Adayların her biri de neden aday olduklarını yaptıkları konuşmalarda partiye zarar vermeden anlatmışlardır. Herkes sorumluluğunun bilincinde hareket ederek kurultayda hazır bulunmuştur. DP-UG konseptinden sonra siyasette dengeler değişmiştir. İlerleyen günlerde gerçekleştirilecek Yerel Seçimlerde bunu hep beraber yaşayacağız. Parti büyüyerek yoluna devam edecektir. Bu da DP-UG’nin başkanına daha büyük bir sorumluluk yükleyecektir.Yüklenecek sorumluluklar çok daha ağır olacaktır.”

Özkan Mavioğlu: Demokratik bir ortam

“Bugün Lefke ilçesi olarak bizler tüm arkadaşlar buradayız. İki,Üç kişi dışında bütün delegemiz oy kullanmaya gelmiştir. Çok adaylı bir kurultay yapıyoruz ve durumu ise oldukça demokratik değerlendiriyorum ben. Bana göre herkes serbesttir ve tüzük gereği de isteyen aday olabilirdi. Bütün adaylara başarılar dilerim.”

Ahmet Cennetoğlu: Dere geçilirken at değiştirilmez

“9.Olağan kurultayımız bence çok başarılı geçti. Örnek olabilecek katılımla sevgi, saygı çerçevesinde oldukça seviyeli geçti. Adaylar birbirlerini rencide etmeden konuşmalarını çok güzel tamamladılar. Etik çerçeve bozulmadan konuşmalar yapılması sevindiricidir. Yanlız ben başından beri söylediğimi yine size de söylemek isterim “dere geçilirken at değiştirilmez”.

 

Arif Kızılyürek: Sonuca  saygılıyız

“Demokrat Parti yetkilileri KKTC halkını seven, partizanca davranmayan, kimse arasında ayrım yapmadan, halkını seven bir parti olarak Kıbrıs Türk siyasetinde yerini almıştır. DP-UG’nin hükümette olması halkın yararınadır. Çok adaylı bir seçim oldu ama hepsi de bizimdir, her biri DP’lidir dolayısıyle bizler partili olarak her birini de çok sever ve sayarız. Sonuca da saygılıyız.”

 

Hüda Hüdaverdi: Bazılarının beklediği olmadı

“İlk olarak herkesin dillendirdiği nisap sorununun yaşanmadığına dikkat çekmek istiyorum. Bazılarının beklediği olmadı yani. 2309 delegenin salt çoğunluğunu sağlayabilmek için parti muazzam bir başarı göstermiştir. 4 adaylı bir seçim oldu. Bana sorarsanız partinin bütünlüğü açısından tek aday olsa daha iyi olurdu. Ama göre kim kazanırsa kazansın bütünsel bir yapı ile hareket edilmesi önemlidir. Sorunlarımız elbette vardır ama bunları basın yoluyla sözlü düellolara çevirmenin de bir anlamı yoktur, sorunları kendi içimizde çözebiliriz.”

 

Hasan Taçoy: Demokrasi şöleni

“Burada yaşanan bir demokrasi şölenidir. Ortaya çıkan problemli veya ilgili durumların eşliğinde demokrasi şöleni yaşandı. Bu sadece adaylar arası yarış değil bu aynı zamanda tüzük ve tüzük kuralları ile de ilgilidir. Sonuçta KKTC demokrasisini olumlu etkileyecek. Ülkenin ihtiyacı olan birlik bütünlük ve hissettiğimiz demokratik anlayış bu salonun duygusu olmuştur. Buradaki yarış genel anlamda Tüzük ile olan bir yarıştır. Bana göre başka adayların çıkması iddialı olan adayın gücünü zayıflatmaktır.Tabiri caiz ise “türbünlere değil kendi kitlene oyna, çünkü kurultaylar kitleseldir. Bazıları türbünlere oynadı. Halka hizmete oyna ülkenin geleceğine inancımız doğrultusunda baskı yaratmak ilk olarak önceliğimizdir.”

Atay Ahmet Raşit: Birlik ve beraberlik kazandı

“Demokrat Parti siyasi yelpazenin merkez sağında bir partidir. Kuruluşundan itibaren Demokratik yapı içerisinde ve liberal görüşlerle ilerlemeyi öngören bir parti. Ülkemize hizmet etme yarışında vatandaşın ve bireylerin yaşam standartının yükseltilmesi hedefinde olduğumuzu belirtmek isterim. Son seçimlerde konjektör içerisinde yeni katılımlar ve isim değişikliğine uğramış ve bu da parti tabanında bazı çalkantılara sebep olmuştur.Ama önemli olan buna rağmen beraberlik içerisinde seçim sonuçlandırılmıştır.”

 

Özel Tahsin: İyi bir hava yakalandı

“Kurultayda güzel bir katılım ve coşkuyu görmek beni mutlu etti. Demokratik kuralların parti içerisindeki olgunluğunu yaşadık. 4 aday da sansürsüz görüşlerini söylediler. Artık takdiri delege kullandı. Neticenin ülkeye ve partimize hayırlı olmasını dilerim. Demokrat Parti’nin Ulusal Güçler ile iyi bir hava yakaladığını ve hükümetin bir ortağı olarak başarılı işler yaptığımız takdirde önümüzdeki dönem daha da güçlü bir seçim yaşayacağız.”

 

Ahmet Kaşif: Yoğun katılımlı bir kurultay oldu

“Nisap sağlanamayacak dediler ama ne mutlu ki öyle diyenlere cevabı delegimiz verdi. Oldukça yoğun katılımlı bir kurultay gerçekleştirdik. Sonuç olarak Demokrasi şölenini hep birlikte yaşadık. Oylama da olgunluk içerisinde geçti. Netice ne olursa delegenin takdiridir. Önemli olan halkın çıkarlarını gözetecek toplumu mutlu edecek icraatlara imza atmaktır.”

 

Hakan Dinçyürek: Yarışsız kurultay mı olur?

“Kurultayımız oldukça coşkulu ve kalabalık geçti. Oy kullanma safhasında da ufak tefek aksaklıklar oldu ama sorunsuz tamamladık. Tam bir Demokrasi şöleni yaşadık. 4 adaylı bir kurultay yaptık bu da parti içi zenginliğimizi gösterir. Yani tek adaylı bir kurultay olsa idi kim kimşnle yarışacaktı.Yarışsız kurultay mı olur? Sonucun ne olduğunu ben deklere edeyim kazanan DP-UG’dir.”

 

Erdal Andız: Hedef sağda birlik olmalı

“Partinin beklenen yere gelmek üzere olduğunu görüyorum. Hedef sağda birlik olmalı.Ve iktidar yürüyüşü devam etmelidir.Bana göre özlenen ve en güzel kurultayını yaşadı DP-UG.Senelerimizi verdik bu parti için. Görüyorum ki doğru yoldayız.” 

Güncelleme Tarihi: 03 Şubat 2014, 05:10
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474