banner564

Hükümete taze kan

Sadece 96 gün görev yapan Maliye Bakanı Hasan Başoğlu, Tarım Bakanı Önder Sennaroğlu ve İçişleri Bakanı Aziz Gürpınar gitti, Birikim Özgür, Asım Akansoy ve Erkut Şahali geldi

Hükümete taze kan
banner598
Koalisyon hükümetinin ilk 96 gününde CTP’li 3 bakan görevden alındı, onların yerine CTP’li 3 milletvekili atandı. Hasan Başoğlu’nun yerine Maliye Bakanlığı’na Birikim Özgür getirildi. Kabinenin en başarılı bakanlarından biri olarak bilinen ve Çalışma’nın yanı sıra İçişleri’ni üstlenen Aziz Gürpınar’ın yerine ise Asım Akansoy getirildi.
Son zamanlarda çiftçilerin ve hayvancıların hedefi haline gelen ve ‘sistemin çökmesinden yakınan Tarım Bakanı Önder Sennaroğlu’nun yerine Erkut Şahali getirildi. Başbakan Ömer Kalyoncu, yapılan değişimi ‘kabineyi gençleştirme’ girişimi olarak niteledi.
Akıncı: Uygun gördüm
Kabinedeki 3 bakan değişikliği Başbakan Ömer Kalyoncu tarafından Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’ya sunuldu. 
CTP-UBP Koalisyon hükümetinin CTP kanadında yapılan değişiklikle ilgili olarak saat 16.00 sıralarında Cumhurbaşkanlığı’na giden Başbakan Ömer Kalyoncu ile Cumhurbaşkanı Akıncı yaklaşık bir saat görüştükten sonra basına açıklamalarda bulundu. 
Cumhurbaşkanı Akıncı, görüşmenin sonunda basına yaptığı açıklamada, Başbakan Kalyoncu’nun başkanı olduğu hükümette değişiklik yapma talebiyle kendisini ziyaret ettiğini ve bununla ilgili görüştüklerini, Başbakan’ın kendi tasarrufundaki bu değişikliği kendisinin de uygun gördüğünü belirtti.


Kalyoncu: Gençleştirme çerçevesinde…  
Başbakan Ömer Kalyoncu ise görüşmeden çıktıktan sonra, kabine değişikliğiyle ilgili basına bilgi verdi. 
Kalyoncu, Maliye Bakanı ile ilgili konunun belli bir zamandan beri basında yer aldığını anımsatarak, Hasan Başoğlu’nun bir iki defa da kalp problemi nedeniyle hastaneye yattığını ve onun bu yönde bir talebi olduğunu söyledi.
Diğer iki bakanın ise “gençleştirme ve yeni genç insanların göreve gelmesi, bir nöbet değişikliği çerçevesinde yeni arkadaşlarına görevlerini devrettiklerini” belirten Başbakan Kalyoncu, bu durumda, Maliye Bakanı Hasan Başoğlu’nun yerine Birikim Özgür’ün; Tarım, Doğal Kaynaklar ve Gıda Bakanı Önder Sennaroğlu’nun yerine Erkut Şahali’nin, İçişleri ve Çalışma Bakanı Aziz Gürpınar’ın yerine Asım Akansoy’un atandığını açıkladı. 

Bugün görevdeler
Kalyoncu, bu arada ilk Bakanlar Kurulu toplantısında da, Elektrik Kurumu’nun Maliye’den alınarak Tarım Bakanlığı’na bağlanması için gerekli tüzük değişikliğinin yapılacağını açıkladı.
Başbakan bir soru üzerine, yeni bakanların bugünden itibaren görevlerine başlayacaklarını ifade etti. 

Güncelleme Tarihi: 20 Ekim 2015, 09:59
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473