banner564

Durum vahim

Kokain ve eroin dahil 5 farklı uyuşturucudan yargılanan 3 sanığa toplamda 10 yıl hapislik veren mahkeme başkanı suçların patladığına dikkat çekti 

Durum vahim
banner598

 Suna ERDEN

Lefkoşa’da narkotik ekiplerinin düzenlediği operasyonda kokain, eroin, sentetik cannabionid,  hintkeneviri, Suboxon hap olmak üzere 5 farklı uyuşturucu maddeyle yakalanan sanıklar Mehmet Ali Ulçay, Zümrüt Toklu ve Ömer Zateroğulları hakkındaki dava dün karara bağlandı. Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanan sanıkların uyuşturucu satışı yapıp bu işten maddi çıkar elde ettikleri belirtildi. Mahkeme, Mehmet Ali Ulçay’a 5 yıl, Ömer Zateroğulları’na 3 yıl ve Zümrüt Toklu’na 2 yıl hapis cezası verdiklerini açıkladı. Mahkeme heyeti, uyuşturucu suçlarının artışına da dikkat çekti. Mahkemelerin gündemdeki davaların yüzde 49,34’ünün uyuşturucu suçları olduğuna vurgu yapıldı.  
Para karşılığında sattılar
Kararı okuyan Yargıç Temay Sağer, sanıkların 200 gram hintkeneviri, 9 gram kokain, 1 gram 179 miligram ağırlığında sentetik cannabionid, 500 miligram eroin ve 4 adet uyuşturucu hap tasarruf ettiğine vurgu yaptı. Sağer, özellikle kokain, eroin ve sentetik cannabionid türü uyuşturucu maddelerin tehlikelerine değindi. Sağer, Mehmet Ali Ulçay’ın 101 gram hintkeneviri vermesi, eroin ve sentetik cannabionid tasarruf etmesini, evinde saklayıp, hassas terazi ile tartıp, paketleyerek satışa hazır hale getirmesi ve ateşli silah tasarruf etmesini aleyhinde ağırlaştırıcı faktör olarak değerlendirdiklerini söyledi. Yargıç, Zümrüt Toklu’nun 50 gram hintkenevirini başkalarına para karşılığında satmasını ve Ömer Zateroğulları’nın 28 gram hintkeneviri ithal edip, diğer iki sanığa vermesini aleyhine ağırlaştırıcı faktör olarak değerlendirdiklerini belirtti.
Davaların yarısı uyuşturucu
Yargıç Temay Sağer, sanıkların işlemiş oldukları suçların 20 yıla kadar hapis cezası öngördüğüne değinerek, suçların ciddiyet ve vahametine işaret etti. Sağer, sanık Mehmet Ali Ulçay’ın tasarrufunda bulunan silahı taşıyıp, tasarruf etmesinin 10 yıla kadar hapis cezası öngördüğüne vurgu yaptı. Mahkemelerin Yıllık Faaliyet Raporlarına göre, uyuşturucu suçunun son 10 yılda, 9 kez Ağır Ceza Mahkemeleri’nin gündemini en çok meşgul eden suçlardan olduğuna değinen Sağer, gündemlerindeki davaların yüzde 49,34 oranında uyuşturucu suçları olduğuna dikkat çekti. Yargıç Temay Sağer tüm aktarmış oldukları olguları değerlendirdikten sonra, sanıkların lehine ve aleyhine olan tüm hususlara değinip, sanık Mehmet Ali Ulçay’a 5 yıl, Ömer Zateroğulları’na 3 yıl ve Zümrüt Toklu’na 2 yıl hapis cezası verdiklerini açıkladı.  

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474