banner564

Duruşma bugüne ertelendi

Lefkoşa’da 3 ayrı işyerine eş zamanlı kundaklama yaptıkları gerekçesiyle 26 gündür polis hücresinde tutulan 6 zanlı hakkındaki soruşturma sürüyor

Duruşma bugüne ertelendi
banner598
Başkent Lefkoşa’da geçen şubat ayında üç ayrı işyerine eş zamanlı olarak gerçekleştirilen kundaklama olayı ile ilgili 26 gündür soruşturma amaçlı polis hücresinde tutuklu bulunan zanlılar Evren Baysal, Eren Baysal, Ozan Ögeyik, Mahmut Selkar, Âdem Bağlar ve Mustafa Kaya dün, ek tutukluluk talebi ile yeniden Lefkoşa’da mahkemeye çıkarıldı. Polis, zanlıları suça bağlayacak çok önemli bulgulara ulaştıklarını açıkladı.
Lefkoşa Polis Müdürlüğü’ne bağlı Adli Şube’de görevli Müfettiş Muavini Cem Ozan, dünkü tutukluluk duruşmasında Erhan Baysal, Evren Baysal, Ozan Ögeyik, Mahmut Selkar, Adem Bağlar ve Mustafa Kaya’nın 19 Şubat tarihinde üç ayrı işyerinin kundaklanması olayında “Kasti Hasar” ve “Kundaklama” suçlaması ile gözaltına alındıklarını belirtti. Müfettiş Muavini Cem Ozan, zanlıların son olarak 21 Mart tarihinde mahkemeye çıkarılarak haklarında 8 gün tutukluluk emri alındığını, bu süre içerisinde 60 kişiden ifade aldıklarını, 48 telefon kaydı incelediklerini, kamera görüntülerini araştırdıklarını söyledi. 

“Suça bağlayıcı delillere ulaşıldı…”
Polis, yapılan soruşturma sonucu zanlıları suça bağlayacak çok önemli kanıtlar ve ifadeler bulduklarını belirtti. Polis, soruşturmanın devam ettiğini, alınacak ifadeler, incelenmesi gereken kamera ve telefon dökümleri olduğunu belirterek, zanlıların ifade vermeye yanaşmadığını dile getirdi Polis, soruşturmanın devam ettiğini belirterek zanlıların 8 gün daha tutuklu kalmasını talep etti. Polis, talebinde en büyük etkenin ise zanlıların serbest kalması halinde alınacak ifadelere tanıklara etki etme olasılığı olduğunu açıkladı.

Asena, işkence iddiasını sürdürdü…
Zanlıların avukatı Mustafa Asena ise talebe itiraz ederek, polisin müvekkillerine işkence yaptığını öne sürdü. Polisinin, zanlı Evren Baysal’ı bileklerinden kelepçe ile astığını iddia eden Asena, polisin fiziksel işkencenin yanında psikolojik baskı da yaptığını öne sürdü. Asena’nın bu iddiasına karşın polis, işkence yapılmadığını, zanlıların doktor kontrolünden geçirildiğini söyledi. Tekrar söz alan avukat Asena, zanlıları muayene eden doktorun tanık olarak mahkemede dinlenmesini talep etti.
Savunmanın talebi üzerine duruşmaya ara veren Yargıç Musa Avcıoğlu, Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Hastanesi’nde görevli doktorun tanık olarak çağrılmasını emretti. Ancak doktorun  görevli olduğunun belirlenmesi üzerine duruşma bugüne ertelendi.

Güncelleme Tarihi: 30 Mart 2016, 09:49
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473