banner564

Dürüst: “Kolejler kaldırılmayacak”

Bakan Kemal Dürüst, 2015-2016 yılı eğitim planlamasını kamuoyuyla paylaştı

Dürüst: “Kolejler kaldırılmayacak”
banner598
Milli Eğitim Bakanı Dürüst, kolejlerin kaldırılmayacağını açıkladı. Bir televizyon kanalında katıldığı programda 2015-2016 yılı eğitim planlamasını aktaran Dürüst, şu anda Bakanlık olarak eğitim kitapları ve öğretmenlerin durumuna yoğunlaştıklarını belirtti.
Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, okullardaki eksikliklerin giderilmesi için yapılması gereken yatırımların İhale Tüzüğü’ndeki sıkıntı nedeniyle olumsuz etkilendiğini de söyleyen Dürüst, tüzük değişikliğinin Bakanlar Kurulu’nun gündeminde olduğunu, ancak yeni eğitim yılına yetişmesinin mümkün olmadığını belirtti.
Dürüst, eğitim bakanlığı bütçesinin yeterli olmadığına dikkat çekerek, bütçenin doğru yerlere aktarılmasının önemini belirtirken, okullardaki kadro eksikliklerine ilişkin, 89 öğretmen eksiğinin giderilmesi için Savcılık ve Mevzuat Dairesi’nin görüşüne dayanarak münhale çıkılacağını söyledi.
Milli Eğitim Bakanı Kemal Dürüst, kolej sınavlarının kaldırılmasına ilişkin tartışmaya da açıklık getirerek, Kolejlerin kaldırılmayacağını, GSE’nin yanı sıra International Baccalaureate- IB sisteminin de kolejlere dahil edileceğini, ÖSS sınavına girecek öğrencilerin klasik liselere yönlendirilmesi ile kalitenin artırılabileceğini kaydetti.
Dürüst, tam günde pilot uygulamaların doğru yürütülmediği tespitini aktararak, altyapının güçlendirilmesi ile tam gün eğitime geçilmesi hedefini koruduklarını söyledi.
DAÜ konusuna da değinen Dürüst, DAÜ’nün Ekim ayında özerkleştirileceğinin altını çizdi. 

“KKTC’yi eğitim adası yapacağız”
Öte yandan, Orta Doğu Teknik Üniversitesi Kuzey Kıbrıs Kampüsü (ODTÜ KK) Rektörü Prof. Dr. Turgut Tümer, Milli Eğitim Bakanı Kemal Dürüst’ü ziyaret etti.
Prof. Dr. Tümer, Bakan Dürüst ile daha önce de birlikte çalıştıklarını belirterek, Bakan’ın ODTÜ’yü yakından tanıdığını söyledi.
Milli Eğitim Bakanı Kemal Dürüst de ODTÜ’nün KKTC’ye önemli bir imaj kazandırdığını kaydederek, Üniversite’nin özelde Güzelyurt, genelde KKTC’ye ekonomik, sosyal ve kültürel önemli katkıları olduğunu söyledi.
Dürüst, “Temel hedefimiz olan KKTC’yi eğitim adası yapma vizyonu ve misyonumuz devam edecektir” dedi. 

Güncelleme Tarihi: 06 Ağustos 2015, 09:23
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474