banner564

Eğitilmiş köpekler, zanlıların evlerini aradı

Eğitilmiş köpekler bu kez, soygun zanlıların evlerini aradı

Eğitilmiş köpekler, zanlıların evlerini aradı
banner598
Çiğdem AYDIN
Kıbrıs Türk Kooperatif Merkez Bankası’na ait 3 milyon TL’nin, silahlı kişiler tarafından soyulmasının ardından polis tarafından başlatılan soruşturma hız kesmeden devam ediyor. Polisin, olayla ilgili bağlantısı olduğunu açıkladığı 4 kişiden Bilay Çetereisi ve Abzer Fırat KKTC’de yakalanarak mahkemeye çıkarılmış ve haklarında tutukluluk kararı alınmıştı. Aynı olayda adı geçen Polis Müfettiş Yardımcısı Mustafa Çetereisi ve Rıfat Fırat ise yurtdışına kaçtıkları için yakalanamamıştı.
Soygunda çalınan 3 milyon TL ise, olay gününden beri yapılan tüm aramalara rağmen hala bulunamadı.    
Çalınan 3 milyon TL’nin peşine düşen polis, önceki gün birisi İstanbul’dan, diğeri Ankara’dan olmak üzere özel eğitilmiş 2 dedektör köpek getirdi ve Güzelyurt bölgesinde saatlerce süren bir araştırma yaptı. Araştırmaya çok sayıda polis memuru ve subayının yanı sıra Genel Müdür Vekili Pervin Gürler de katıldı.
Kamuoyunda büyük yankı uyandıran ve günlerdir üzerindeki sis perdesi aralanamayan soygun olayında, İngiltere’ye kaçtığı ihtimali üzerinde durulan Mustafa Çetereisi’nin kilit rol oynadığı iddia ediliyor. 

Eta, Vasil ve Zagor iz peşinde
Kopeeratif Merkez bankasından çalılan 3 milyon TL’yi arama çalışmaları dün de devam etti. Güzelyurt bölgesinde gerçekleştirilen arama çalışmaları, Türkiye’den getirtilen özel eğitimli detektör köpekler Eta ile Vasil ve KKTC Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Ekibine bağlı bomba arama detektör köpeği Zagor eşliğinde yapıldı. 

Çetereisi ve Fırat’ın evi arandı
Güneşköy bölgesinde gerçekleştirilen aramada zanlı Mustafa Çetereisi’nin babası Hasan Çetereisi’nin evi, amcası Mustafa Çetereisi’ne ait depo ve Türkiye’de bulunan zanlı Rıfat Fırat’ın evi, garajı ve bahçesi arandı. 
Türkiye’den getirtilen para arama detektör köpekleri Vasil ve Eta eşliğinde yapılan aramalarda yasa dışı herhangi bir kanıta ulaşılamadı. Silahı bulmak için arazilerde narkotik detektör köpeği Zagor eşliğinde yapılan aramalarda da bir sonuç çıkmadı.

Güncelleme Tarihi: 04 Ağustos 2014, 11:35
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474