banner564

Eğitim Bakanı istifa etti

Sendika üyeleri eylem yaptı, Eğitim Bakanı istifa etti, DP lideri ‘istifayı kabul etmediğini’ söyledi, Elcil “işin içinde siyasi oyunlar var”dedi

Eğitim Bakanı istifa etti
banner598
Ufuk ÇAĞA
Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası’nın (KTOEÖS) dün Milli Eğitim Bakanlığı önünde gerçekleştirdiği protesto eyleminden sonra, Bakan Mustafa Arabacıoğlu istifa ettiğini açıkladı. İstafısı hakkında kamuoyuna detaylı bir bilgi vermeyen Bakan Arabacıoğlu, özel eşyalarını toplayarak, çalışanlara veda ettikten sonra  bakanlıktan ayrıldı.
Bakanlıktan çıktıktan sonra DP Genel Başkanı Serdar Denktaş’ı ziyaret ederek, istifa mektubunu sunan Arabacıoğlu, kararını geri alması yönündeki ısrarlı girişimleri geri çevirdi. Denktaş, “istifasını kabul etmedim ve bir süre düşünmesini istedim” derken, Diyalog’a konuşan KTÖS Başkanı Şener Elcil “bu istifanın arkasında başka işler var” diyerek, siyasi manevralardan söz etti. Elcil’e göre,  öğretmen kadrosunun doldurulması konusunda söz alan Arabacıoğlu, bunun yerine getirilmemesi nedeniyle istifa etti.

Denktaş: Bir süre dinlensin
Milli Eğitim Bakanı Mustafa Arabacıoğlu’nun istifa kararının ardından bir açıklama yapan Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş, “Eğitim bakanı Mustafa Arabacıoğlu bakanlık görevinden istifa ettiğini bana yazılı olarak bildirdi, ancak istifayı kabul etmiş değilim. Sayın Arabacıoğlu’nun bir süre dinlendikten sonra istifa kararını değiştirmesini ümit ediyorum. İstifayı Başbakanla da görüştük, konuyu yine ele alacağız” şeklinde bir açıklama yaptı.

Elcil: Arabacıoğlu yalnız bırakıldı
Eğitim Bakanı Mustafa Arabacıoğlu’nun şok istifa kararı hakkında Diyalog’a konuşan  KTÖS Genel Sekreteri Şener Elcil, “Bakanın istifası dünkü eylemle ilgili değil siyasidir” dedi.
Elcil sözlerini şöyle sürdürdü, “Eğitim Bakanı malesef yalnız bırakıldı, şu anda okullar açılmasına rağmen öğretmen eksikliği ciddi boyutlardadır. Şu anda ilköğretimde 47, ortaöğretimde ise 101 öğretmene ihtiyaç vardır. Ancak sayın bakan bu eksiklikleri sürekli olarak bakanlar kuruluna götürmesine rağmen ilköğretim için 10, ortaöğretim için ise 47 kadro verildi. Bu sayılarla eğitimdeki sorunlar çözülemez. Aslında bu sorun sadece sayın Arabacıoğlu’nun sorunu değil tüm hükümetin sorunudur. Dolayısıyla sadece sayın bakanın değil tüm hükümetin istifa etmesi gerekir.

“Elinden gelen gayreti gösterdi ama...”
Eğitimdeki sıkıntıları ve problemleri verilen bu kadrolarla kim isterse gelsin çözemez. Bizce sayın Mustafa Arabacıoğlu sorunları aşabilmek için elinden gelen gayreti göstermiştir, ama sanırım Maliye Bakanlığına takıldı, çünkü Maliye Bakanlığı eğitimde tasarruf uygulamaya çalışmaktadır. Aslında eğitimdeki bu sıkıntılar nüfus kontrol altına alınmadıkça hep devam edecektir. Şu anda devlet okullarında okuyan çocukların yaklaşık % 40’ı KKTC vatandaşı değildir. Sözün kısası eğer hizmet alınması isteniyorsa, nüfusu gönderen parasını da göndermelidir”.

Güncelleme Tarihi: 24 Eylül 2014, 10:54
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474