banner564

“Eğitime yatırım en büyük katkı”

Başbakan Özgürgün, Alasya İlkokulu ile Meslek Lisesi’nde yeni dersliklerin açılışını yaptı

“Eğitime yatırım  en büyük katkı”
banner598
Yılmaz YAKAR 
   Başbakan Hüseyin Özgürgün, artan öğrenci nüfusuna paralel olarak ortaya çıkan ihtiyacı karşılamak amacıyla Gazimağusa’da Alasya İlkokulu ile Gazimağusa Meslek Lisesi’nde inşa edilen ek derslikler ile kafeteryaların açılışını gerçekleştirdi. Alasya İlkokulu’ndaki açılışta, okul korosunun seslendirdiği şarkılar ilgiyle izlenirken, bazı öğrenciler Başbakan Hüseyin Özgürgün’le fotoğraf çektirdi. Gazimağusa Meslek Lisesi’ndeki açılış töreninde ise kursiyerlerin saç ve makyaj koreografileri büyük beğeni topladı. Her iki okuldaki açılışa Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Özdemir Berova, Ekonomi ve Enerji Bakanı Sunat Atun, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Hamza Ersan Saner, Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, bazı milletvekilleri ve yetkililer de katıldı.
   Başbakan Hüseyin Özgürgün açılışlarda yaptığı konuşmalarda, eğitime dikkat çekmek amacıyla bugünkü açılışlara özellikle katılmak istediğini vurgulayarak, hangi yaşta ve durumda olurlarsa olsun, çocukların geleceğin büyükleri olarak yarınlara yön vereceklerini belirterek “Eğitimin 100-200 yıl sonrasına yapılacak yatırım, bu topraklara verilebilecek en büyük katkıdır” dedi. Hükümet olarak eğitime ve sağlığa büyük önem vereceklerini başından vurguladıklarını ifade eden Özgürgün, bu alanlara yapılacak her kuruş yatırımın büyük önem ifade ettiğini kaydetti.

Berova: Altyapıya hız verdik
Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Özdemir Berova, hükümetin kuruluşunda Başbakan ve Başbakan Yardımcısı’nın özellikle sağlık ve eğitime büyük önem verecekleri açıklamaları ve direktifleri doğrultusunda Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı olarak özellikle temel eğitimde yenilik çalışmalarına başladıklarını ve altyapı çalışmalarına hız verdiklerini belirtti.
Törende,  Alasya İlkokulu Müdürü Kemal Tuncay, Gazimağusa Meslek Lisesi Müdürü Redif Güvensoy da birer konuşma yaptı.

Tarım Dairesi yeni binasını da açtı
Öte yandan Başbakan Hüseyin Özgürgün dün Gazimağusa Kaza Tarım Dairesi yeni hizmet binasının açılışını gerçekleştirdi.
   Başbakan Özgürgün açılışta yaptığı konuşmada, tarım ve hayvancığın en geniş üretim sektörleri olduğunun altını çizerek, Kıbrıs Türk halkını ayakta tutmanın en büyük yolunun bu sektörleri güçlendirmek olduğunu kaydetti.
Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Nazım Çavuşoğlu da, Kıbrıs Türk halkının ilelebet bulunduğu coğrafyada var olacağını vurgulayarak, bunun baş mimarının da üreticiler olduğunu söyledi. “Bu topraklarda var olmanın birinci yolu üretmektir” diyen Çavuşoğlu, üretimin de çağdaş standartlarda olması gerektiğinin altını çizdi.

Güncelleme Tarihi: 22 Mart 2017, 10:10
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474