banner564

Ehliyetine el konmadı

Dirensu Erdağ’ın hayatını kaybettiği trafik kazası sonrasında tutuklanan Yusuf Erol, kefaletle serbest bırakıldı

 Ehliyetine el konmadı
banner598
Melin DOBRAN

Lefkoşa Surlariçi bölgesinde 21 Nisan tarihinde meydana gelen kazada yaşamını yitiren Dirensu Erdağ’ın ölümünün ardından tutuklanan kamyon sürücüsü 48 yaşındaki Yusuf Erol dün Lefkoşa’da teminat duruşmasına çıkarıldı. Polis hücresinde 3 gün tutuklu kalan zanlı Erol ileride yargılanmak üzere teminatla serbest bırakıldı.
   Teminat duruşmasında kazayla ilgili olguları aktaran polis, Zeymar Market’in önünde park halinde bulunan LB 716 plakalı kamyonetin sürücüsü Erol’un arkasından gelen trafiğe yol vermek amacıyla, aracını geriye doğru hareket ettirmesi sonucu, o esnada sağ ön tekerlek arasına giren bir buçuk yaşındaki Dirensu Erdağ’a çarptığını söyledi. Polis ,zanlının yapılan kontrollerinde alkolsüz olduğunu belirterek nakliye işleri ile uğraştığını ve ailesinin geçimini bu şekilde sağladığını belirtti. Polis, zanlı ile kız çocuğunun ailesi arasında husumet bulunmadığını ve zanlı aleyhine başlatılan soruşturmanın tamamlandığını belirterek mahkemenin uygun göreceği bir teminata bağlamasını talep etti.
   Meydana gelen kazayla ilgili tüm olguları değerlendirdiğini kaydeden Yargıç Musa Avcıoğlu, zanlının tutuksuz yargılanmasına karar verdiğini belirtti. Yargıç, teminat şartları olarak ise 2 kefilin 50’şer bin TL değerinde kefalet senedi imzalaması, zanlının 5 bin TL nakdi teminat yatırması, yurtdışına çıkışının yasaklanması olarak belirledi. Yargıç, zanlının geçiminin nakliyecilik ile sağladığına vurgu yaparak bu etapta ehliyetine el konulmasını uygun görmediğini açıkladı.

Güncelleme Tarihi: 26 Nisan 2016, 09:58
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474